De Draaischijf vzw – Marie-José Claes

Armen moeten het woord nemen

Als voorzitter en penningmeester van De Draaischijf ben ik een zeer actieve vrijwilliger voor de vzw. In 2003 heb ik de vereniging leren kennen. Hierdoor heb ik mijn netwerken vergroot en ben ik als persoon helemaal open gebloeid. Ik heb geleerd het woord te nemen en deze vaardigheden wil ik doorgeven aan vrijwilligers en bezoekers van de Draaischijf. Armen moeten het woord nemen en dat kan bij ons.

 

Iedereen is welkom in ons praatcafé

We organiseren iedere vrijdag een praatcafé waar bezoekers voor een zachte prijs kunnen genieten van onze weekmenu, ontbijt, soep of gewoon een drankje. Onze vrijwilligers koken wekelijks een heerlijke menu met verse producten. Iedereen is welkom in het café! We proberen mensen samen te brengen en wegwijs te maken naar verschillende diensten zoals: het OCMW, Stad Beringen, RIMO, CAW, Vuslat vzw … Op deze manier strijden we tegen eenzaamheid en kansarmoede. Daarnaast proberen we zoveel mogelijk in te spelen op noden van mensen. Ieder jaar organiseren we eveneens een nieuwjaarsreceptie, lente-ontbijt, BBQ en Kerstfeest.

 

Vrijwilligers worden op handen gedragen

Bezoekers zijn erg dankbaar wanneer ze op bezoek komen in de Draaischijf. Als vrijwilliger krijg je veel respect en vriendschap terug van mensen. Ze appreciëren onze kookkunsten! Vrijwilligerswerk doe je met je hart. Momenteel zijn we met een team van 8 vrijwilligers. Iedereen krijgt de kans om uit te blinken met zijn talenten. Daarom hebben we een zeer goede taakverdeling. Het werk stopt nooit, helpende handen zijn altijd welkom!

 

Interesse in vrijwilligerswerk? Wil je een bezoekje brengen aan de Draaischijf?

Neem dan een kijkje op de website: www.draaischijfberingen.com

Of stuur een mail naar: marie-jose.claes@telenet.be

 

De Draaischijf vzw

Klaverweide 82, 3581 Beverlo

T 011 39 38 67