‘De Cité’ Geeft Beringen-Mijn Een Herkenbaar Gezicht

Gepubliceerd opmaandag 11 sep 2023 om 10:33

Stad Beringen heeft tijdens de feestelijke mijnhappening het nieuwe logo én het merk ‘De Cité’ gelanceerd. Hiermee wil ze werken aan de beeldvorming rond de mijncité en aan de fierheid bij de bewoners.

Dat de mijnsite van Beringen in volle bloei en ontwikkeling is, is duidelijk. Er lopen heel wat grote zichtbare renovaties, denk maar aan de site Regina Mundi, de Kiosk of de glasramen in de Mijnkathedraal. Daarnaast zijn er veel fijnmazige netwerken en activiteiten die opgezet worden. Eén van de uitdagingen echter is om alles onder één bepaalde kapstok op te hangen. Om te bouwen aan die identiteit lanceert Stad Beringen het merk ‘De Cité’ met bijhorend logo.

Schepen van Samenleven Ann-Sofie Vanoverstijns: “Alle eigenschappen van de mijncité werden erin verwerkt: het is een groene wijk, met een sterk historisch karakter. Niet enkel de gebouwen zijn belangrijk, de wijk heeft ook een eigen unieke sfeer waar het fijn wonen en vertoeven is. Zo heerst er een groot samenhorigheidsgevoel bij de bewoners. Die elementen namen we mee in het ontwerp van het logo om zo een herkenbare identiteit te creëren.“

Om de aandacht te trekken en iedereen nieuwsgierig te maken, werden de afgelopen dagen de verschillende elementen van het logo in stukken verspreid op heel wat herkenbare plekken in de wijk. Tijdens de mijnhappening werd het totaalconcept aan het brede publiek voorgesteld. “De mijnhappening was het ideale moment om het nieuwe logo te onthullen. Diversiteit is een kernwaarde in Beringen, en de mijnhappening weerspiegelt deze diversiteit perfect. Beringen-Mijn is een bloeiende wijk waar mensen van verschillende culturen en achtergronden samenleven en samenwerken. Dat willen we ook uitstralen met ons logo en ons merk ‘De Cité’,” zegt schepen Vanoverstijns.

Door met dit logo in de toekomst aan de slag te gaan, bouwt stad Beringen aan de fierheid van de bewoners op de Cité en moedigt iedereen aan om die fierheid ook om te zetten in betrokkenheid bij toekomstige projecten en initiatieven. Om de bewoners van de Cité nog meer met elkaar te verbinden, bundelt stad Beringen alle initiatieven op www.beringen.be/decité.