Dag van de buren

Vier samen de 'Dag van de Buren'!

Heb jij zin om nog eens (extra) af te spreken met de mensen uit jouw buurt?
De Dag van de Buren is het ideale moment voor gezelligheid. We voorzien een startpakket met wat lekkers en een leuke prijs voor de tofste burenfoto!
Daarnaast zijn we ook op zoek naar super-buren! Heb jij een fantastische buurman of buurvrouw die altijd voor iedereen klaar staat? Stuur dan zeker jouw nominatie in.

WAT?

Het idee is eenvoudig: buren nodigen elkaar uit voor een hartelijke ontmoeting op vrijdag 31 mei, zaterdag 1 juni of zondag 2 juni.
Gezellig op het pleintje in de wijk, in de inkomhal van een appartementsgebouw, op het bankje in de straat, of eender waar.
Graag een drankje en snack erbij? Wij voorzien een startpakket en je kan iedere buurtbewoner vragen om iets lekkers mee te nemen; zo krijg je al snel een heus hapjesbuffet!

OOK DEELNEMEN?

Stuur vóór maandag 13 mei een e-mail naar samenleven@beringen.be of schrijf telefonisch in via de dienst samenleven (T 011 43 02 70) met vermelding van:

  • Jouw contactgegevens (naam, adres, telefoonnummer),
  • De naam van de deelnemende straten,
  • Plaats, dag en tijdstip van de samenkomst,
  • Verwachte aantal deelnemers én het aantal deelnemende kinderen.

Deelnemende straten en buurten ontvangen van stad Beringen:

  • Gratis uitnodigingen en affiches: hierop noteer je de datum, het uur en de plaats van samenkomst en eventueel je vraag dat ieder wat lekkers meebrengt.

Deze uitnodiging deel je uit in jouw buurt of straat.

  • Een startpakket met wat lekkers van Oxfam en versieringen om er een feestje van te maken.

Let op! Is het nodig dat je hiervoor een straat afsluit? Vraag dan minimaal één maand op voorhand een vergunning aan via www.beringen.be/tijdelijke-verkeersmaatregelen.

NOMINEER JE BUUR!

We zijn ook op zoek naar super-buren! Heb jij een buur op wie je steeds kan rekenen? Hielp jouw buur jou ooit uit de nood? Kan jij je geen buurt voorstellen zonder jouw super-buur?

Nomineer dan jouw buur via een mailtje naar samenleven@beringen.be en vertel ons waarom jij jouw buurman of buurvrouw extra in de bloemetjes wil zetten.
Nomineren kan tot en met zondag 9 juni. We kiezen er de drie strafste verhalen uit en zetten jouw buur in de bloemetjes!


Deel gerust het verhaal via onze sociale mediakanalen. Vergeet daarbij niet om @stadBeringen, #dagvandeburen, #allemaalberingen en #instaberingen te vermelden in jouw post.

FOTOWEDSTRIJD!

Leg jullie momenten met jong en oud vast op beeld en bezorg de leukste foto (1 inzending per straat/buurt) vóór 10 juni aan de stad via samenleven@beringen.be.
De gezelligste foto wordt beloond met een buurtpicknick ter waarde van €150.