Dag van de buren

Doe jij mee aan Dag van de Buren?  

Op 28 mei is het de ‘Dag van de Buren’. Die dag houden normaal heel wat buren in straten en wijken een gezellige bijeenkomst. 
Maar ook dit jaar laat de corona pandemie het helaas nog niet toe om deze dag samen onze buren te vieren, zoals we dat normaal zouden doen. 

Daarom organiseren we voor 2021 samen met jullie graag terug een coronaproof-editie van Dag van de Buren! 
Wil je meedoen? Download hieronder onze kaartjes en/of nomineer een buur voor een verrassing door jouw hartverwarmend verhaal met ons te delen. Of ga aan de slag met een buurtbudget!

Kies en download hier onze kaartjes of knutsel er zelf één.

  • Kan ik jou een handje helpen? Download dit kaartje en laat je buren weten dat je er nog steeds voor hen bent.  
  • Blij dat jij mijn buur bent! Download dit kaartje en toon je buren hoe hard je hen apprecieert.    
  • Hopelijk drinken we binnenkort weer een koffie! Download dit kaartje en geniet alvast van een koffietje op veilige afstand. 
  • Kleurrijke groeten! Ga samen met je kinderen aan de slag en versier samen de voorkant van dit kaartje

Deel jouw hartverwarmend verhaal en verras jouw buur
(tot en met 31 mei 2021)

Heb jij een buur op wie je steeds kan rekenen? Hielp jouw buur jou ooit uit de nood? Heb jij een buur die zich verdienstelijk inzet voor de buurt? En wil je deze buur graag eens laten verrassen?
Deel jouw verhaal met ons via het inschrijvingsformulier of via e-mail.  

Al wat wij nodig hebben is jouw naam, adres, telefoonnummer, e-mail en de naam van de buur die je nomineert. En natuurlijk jouw hartverwarmend burenverhaal als reden van nominatie. 
Wij kiezen er de drie strafste verhalen uit en zetten jouw buur in de bloemetjes. 

Vergeet ook niet om jouw verhaal met ons en andere Beringenaren te delen via sociale media door @stadBeringen, #dagvandeburen, #allemaalberingen en #instaberingen te vermelden in jouw post. 

Ken je het buurtbudget i.h.k.v. corona? 

Inwoners van Beringen kunnen nog steeds beroep doen op het corona buurtbudget. Heb jij een leuke activiteit die je volgens de geldende coronamaatregelen kan organiseren met je buren, om elkaar beter te leren kennen? Zin om samen met je buren de verbondenheid in je straat, wijk of buurt te vergroten? Kijk dan op www.beringen.be/buurtbudgetten hoe je tot 500 euro subsidie kan krijgen voor dergelijke buurtprojecten!  

Contact en info: stuur ons een mail of bel ons op T 011 43 02 48.