Dag van de jeugdbeweging gevierd in Beringen

Gepubliceerd opvrijdag 22 okt 2021 om 09:53

Vrijdag 22 oktober was het de Dag van de jeugdbeweging en dat werd ook in Beringen stevig gevierd. Zo'n 300 jongeren van verschillende jeugdverenigingen kwamen om 7.00 uur al in uniform aan bij de lokalen van Scouts en Chiro Beringen in de Corbiestraat. Ook schepen De Weyer en burgemeester Thomas Vints en de voorzitter van de Beringse jeugdraad Jasper Vanhamel tekenden present. 

Na een stevig ontbijt en een danspasje hier en daar, ging het in stoet met het trommelkorps van Chiro WIJ Koersel voorop richting de scholencampus van het Spectrumcollege. De ochtendactiviteit werd met een feestelijke trommelsessie afgesloten. “Ik ben enorm fier om het engagement en het enthousiasme van zoveel jongeren te zien. Als stadsbestuur helpen we de Beringse jeugdraad dan ook met plezier om zo’n dag in de steigers te zetten!” vertelt schepen van Jeugd Jessie De Weyer. 

Tijdens de middagpauze kregen de jongeren nog soep aangeboden op school. De dag afsluiten doen ze met muziek, frisdrank, frietjes en snacks. “Het koude weer heeft de jongeren duidelijk niet afgeschrikt. Mijn dank voor de massale aanwezigheid!” aldus een trotse schepen.