Cupcake-actie Stop Alzheimer

Werelddag Dementie op 21 september: Bak mee voor een betere toekomst!

Elke vier seconden wordt ergens ter wereld de diagnose dementie gesteld. Daarom heeft de Wereldgezondheidsorganisatie dementie als topprioriteit aangeduid. Op 21 september, zowel Wereld Alzheimer Dag als Wereld Dementie Dag, willen we de aandacht vestigen op de strijd tegen deze ziekte.

Alzheimer, de meest voorkomende vorm van dementie, is een aandoening die het geheugen en denkvermogen aantast. Omdat er nog geen genezing is en de vergrijzing toeneemt, is meer onderzoek naar deze ziekte hard nodig.

Daarom doet stad Beringen dit jaar mee aan de Cupcake Actie van StopAlzheimer. Samen met onze burgemeester en schepen zullen we in een woonzorgcentrum cupcakes bakken en verkopen. Ook het Lokaal Dienstencentrum De Klitsberg onderneemt acties. Zo'n 70% van de bewoners van de woonzorgcentra leven met een vorm van dementie, wat deze actie des te relevanter maakt. De opbrengst gaat naar het Belgisch onderzoek naar de ziekte van Alzheimer en andere vormen van dementie.

Ook jij kan deelnemen! Bak thuis cupcakes en verkoop ze aan vrienden en familie. Elk beetje helpt. Deel je actie op social media en tag stad Beringen en Lokaal Dienstencentrum De Klitsberg.

Wist je dat een blauw bloemetje of vergeet-mij-nietje laat zien dat we mensen met dementie en hun naasten niet vergeten/steunen.

De acties starten vanaf 21 september en lopen tot december 2023. Houd de b-magazine en social media in de gaten voor meer informatie.

Lokaal Dienstencentrum de Klitsberg verkoopt cupcakes op: 

  • DONDERDAG 21 SEPTEMBER : IN DE CAFETARIA
  • DONDERDAG 19 OKTOBER : IN DE CAFETARIA
  • ZATERDAG 25 NOVEMBER : BIJ HET ONTBIJT
  • VRIJDAG 15 DECEMBER : OP DE KERSTMARKT