Culturele (na)zomer in Beringen

Gepubliceerd opvrijdag 25 jun 2021 om 10:03

Ook cultuur mag dit jaar niet ontbreken in het zomerprogramma van stad Beringen. Verwacht je aan comedy, muziek en film in een unieke en gezellige zomerse setting.  


Comedy & Feest in het Park 

Net zoals vorig jaar slaan CC Beringen en Toerisme Beringen de handen in elkaar en brengen ze met Comedy & Feest in het Park cultuur naar buiten. Het podium strijkt deze keer neer in het mooie Park van de Directeur in Beringen-Mijn tijdens het weekend van 10 en 11 juli.  

Schepen van Cultuur An Moons: “Na de succesvolle eerste editie vorig jaar en vele positieve reacties, plannen we ook deze zomer een comedyavond in openlucht tijdens Comedy in het Park op zaterdag 10 juli met maar liefst 3 stand-up comedians: Bas Birker, Jasper Posson en Thomas Smith”. 

Schepen van Toerisme Werner Janssen voegt toe: “Op zondag 11 juli brengen Wim Soutaer, Charel Van Domburg en Vincent Goeminne als Soulbrothers Light een knallend optreden tijdens Feest in het Park. Voor en na dit optreden zorgt DJ Fré ervoor dat het feest blijft doorgaan, dit uiteraard met respect voor de coronamaatregelen. Wie een ticket koopt voor  Feest in het Park kan ook de EK-finale op groot scherm volgen en genieten van friet stoofvlees”.  
 

Han Solo 

CC Beringen brengt deze zomer nog meer comedy. Op maandag 16 augustus komt Han Solo met De Mobilhome 2.0 naar de tuin van het Casino. Tijdens de lockdown in 2020 ging hij 50 dagen in quarantaine in zijn mobilhome en maakte hij filmpjes geïnspireerd door de actualiteit.  Dat humor in coronatijden één van de belangrijkste behoeften is van de mens werd al snel duidelijk. De filmpjes werden een internethype en meer dan 3 miljoen keer bekeken. Eén jaar later komt Han Solo gevaccineerd naar ons toe met een flitsende show en zijn corona-jaaroverzicht.  
 

Dorpscinema  

“Deze (na)zomer organiseren we ook de 2de editie van onze Dorpscinema. De Dorpscinema start op donderdag 12 augustus en trekt voor 4 weekends doorheen Beringen waarbij we op verschillende locaties in alle deelgemeenten kleinschalige, gratis openluchtfilmvertoningen organiseren. Op idyllische plekjes met een link tussen de film en de locatie willen we de magie rond film nog dichter bij de mensen brengen en debuterende Vlaamse regisseurs en wereldcinema in de kijker zetten”, aldus schepen An Moons. 

Tickets en reservatie voor Comedy & Feest in het Park, Han Solo en de Dorpscinema via www.ccberingen.be