Colours In The Sky: 77 artistieke vlaggen kleuren de Beringse zomer

Gepubliceerd opvrijdag 19 mrt 2021 om 13:21

Ook dit jaar verloopt het cultuurseizoen van CC Beringen heel anders door de coronacrisis. Het CC-team blijft echter niet stilzitten en kijkt vooral uit naar wat wel kan. Zo slaat het cultuurcentrum de handen in elkaar met Toerisme Beringen en de dienst communicatie voor ‘Colours In The Sky’. Bij deze coronaproof zomeractiviteit zullen 77 artistieke vlaggen op 23 locaties in Beringen te zien zijn, met een fietsroute langs elke locatie.

“Net zoals vorig cultuurseizoen gaan we op zoek naar mooie alternatieven, opdat mensen toch veilig kunnen genieten van kunst. Met ‘Colours In The Sky’ tonen we unieke openluchtkunst op de vlaggen van stad Beringen”, vertelt schepen van Cultuur An Moons. “Voor dit project hebben we kunstenaars aangeschreven om hun visie op de toekomst na corona in een ontwerp te gieten. Een selectie hiervan zal vanaf juni tot en met augustus te bewonderen zijn op de vlaggen verspreid over het hele Beringse grondgebied. Met deze originele openluchttentoonstelling willen we dit bijzondere tentoonstellingsseizoen van CC Beringen in kleur en schoonheid afsluiten.”

“De kunstwerken zullen verspreid worden over 77 vlaggen op 23 locaties. Met de dienst toerisme stippelen we een fietsroute uit langs de locaties. Op zondag 20 juni zijn er ook culturele acts langs de route. Een van de tussenstops is de mijnkathedraal waar een expo plaatsvindt van Art 27 en CC Beringen. Kortom, een leuke zomertip voor mensen die onze stad op een kunstzinnige en sportieve manier willen ontdekken”, licht schepen van Toerisme Werner Janssen toe.

“Op elke locatie kan je informatie over het kunstwerk terugvinden via een QR-code die je naar de website van CC Beringen leidt. Bovendien voorzien we ook een gedrukte en digitale brochure van de route. Uiteraard mag een coronaproof inhuldiging van deze mooie expo niet ontbreken. Daarom nodigen we op 20 juni diverse artiesten uit om samen met ons de route in te fietsen”, besluit burgemeester Thomas Vints.