Collectief wijkrenovatieproject

Schrijf in voor de infosessie! 

Beringen wil haar inwoners aansporen om hun woning energiezuiniger te maken! Hiervoor starten we een collectief wijkrenovatieproject op. Deze actie kadert binnen het klimaatactieplan en burgemeestersconvenant 2030

Voor dit collectief wijkrenovatieproject werken we samen met de energie- en technische adviseurs van Stebo. Het doel is om wijken verspreid over Beringen te laten deelnemen aan het project met begeleiding en advies op maat. 

De eerste wijk die werd geselecteerd binnen dit project is Muizenheidestraat- Broekwijerweg. De bewoners van de wijk ontvangen binnenkort een informatiebrief met een korte toelichting. Maar ook inwoners van buiten de wijk die geïnteresseerd zijn in het renoveren van hun huis kunnen mee instappen in deze fase en krijgen dezelfde begeleiding op maat.

Wat houdt een collectief wijkrenovatieproject in?

De adviseurs van Stebo staan in voor de begeleiding en advies op maat. Zij luisteren naar uw vragen en bekijken samen met u welke ingrepen aan uw woning mogelijk zijn. Die ondersteuning is volledig gratis, vrijblijvend en onafhankelijk.

Met energiebesparende maatregelen bedoelen we zonnepanelen, verwarmingsketel plaatsen, ramen en deuren, spouwmuurisolatie, dakisolatie…. Wanneer u 1 (of meerdere) van deze maatregelen wil uitvoeren, kan u al deelnemen aan dit project. Dus ook als u bijvoorbeeld enkel uw verwarmingsketel wil vervangen of denkt aan zonnepanelen beschouwen we dat als een renovatie. Of wie zijn dak wil isoleren of spouwmuurisolatie wil laten plaatsen….alles is mogelijk. Vanaf één maatregel spreken we al van renovatie en kan u deelnemen.

Wanneer u deelneemt aan dit project krijgt u:

  • Gratis begeleiding en onafhankelijk advies aan huis over energiebesparende maatregelen, rekeninghoudend met de financiële haalbaarheid voor uw portefeuille;
  • De beste samen-aankoop-prijs bij de aannemers;
  • Gratis controle op de werken én de facturen;
  • Gratis hulp bij de aanvraag van premies of het afsluiten van goedkope leningen;

 Dankzij deze gratis adviezen en ondersteuning bij de aanvraag van premies kan u heel wat voordeel doen. Zo bent u zeker dat u de juiste investeringen doet én loop je geen eurocent premie mis.

 

Gratis infosessies

Kom naar één van onze openluchtsessies in de wijk op dinsdag 12 januari: Er zijn sessies om 14.00 uur, 14.30 uur, 15.00 uur en 15.30 uur.

Omwille van de huidige corona- maatregelen werken we met inschrijvingen per tijdsslot. U kan zich inschrijven via de  link of telefonisch op het nummer 011 430 211.

Deze infosessie gaat door op het grasveldje tussen de Muizenheidestraat en de Broekwijerweg.

Wie niet aanwezig kan zijn op de infosessies in de wijk, kan ook inschrijven voor een digitale infosessie op donderdagavond 14 januari om 19u. Schrijf in via deze link of mail naar wonen@beringen.be Na inschrijving ontvangt u van ons een link om deel te nemen. Via die link kan u gewoon meevolgen vanachter uw computer.

 

Nog vragen of wenst u meer info? Contacteer ons via mail of telefonisch 011 430 211.