Bibliotheek Beringen, jouw bestemming voor leesplezier tijdens het schooljaar én de zomervakantie!

Gepubliceerd opwoensdag 6 jul 2022 om 13:00

Hoe prikkel je de interesse van kinderen en jongeren voor de wondere wereld van boeken en verhalen? Met een interactief bezoek aan de bib natuurlijk! Bibliotheek Beringen heeft die boodschap goed begrepen en haalt alles uit de kast om het jaar rond een topbestemming te zijn voor jong en oud. 

De klasbezoeken kwamen het afgelopen schooljaar weliswaar wat later op gang. Het merendeel van de klassen kwam pas vanaf januari langs, terwijl dit traditioneel in september al het geval is. Wekelijks kreeg de bibliotheek 25 klassen over de vloer. In een rotatie van 6 weken kwamen zo dit schooljaar 152 klassen langs om boeken te lenen. In de periode september-december was dat goed voor 2.786 boekenontleningen, van januari tot juni waren dat er maar liefst 12.737. Van deze uitgeleende boeken zijn 70% verhalen, 18% informatief materiaal en 12% stripverhalen. 

“We zijn blij dat klassen sinds het uitdoven van de corona-maatregelen opnieuw hun weg hebben gevonden naar de bib,” aldus schepen voor Bibliotheek Jessie De Weyer. “Via de klas kennismaken met de bibliotheek opent een wereld van verhalen en informatie voor de leerlingen en wij hopen dat zij nadien ook buiten de klasomgeving de weg naar de bib vinden.” 

Ook tijdens de vakantie kan iedereen terecht in de bibliotheek.  “Er zijn heel wat leuke activiteiten gepland deze zomer. Zo keert Schat van Vlieg terug en kunnen kinderen en jongeren een hangmat winnen met ‘Bestemming Bib’.  Tijdens de vakantie krijgen de volwassenen een heleboel leestips met de ‘Zomer van het spannende boek’. Maak een vakantiefoto met jouw spannende boek en bezorg deze via bibliotheek@beringen.be. Misschien win jij dan wel een e-reader. Nog geen idee hoe je de vakantie zal doorbrengen? Op de afdeling informatie vind je ultieme tips om je vrije dagen in te vullen. Deze zomer staat het e-boek extra in de belangstelling als ideale metgezel op vakantie. Met het uitgebreide aanbod aan e-boeken kan je ook op je eigen toestel telkens twee leuke boeken lezen, perfect voor op vakantie,” licht Jessie De Weyer toe. 

Alle informatie over de zomerse activiteiten kan je terugvinden op beringen.bibliotheek.be. 

De bibliotheek is van 1 juli tem 31 augustus open op de volgende tijdstippen: 

Maandag 13 - 18 uur 

Dinsdag 10 - 16 uur 

Woensdag 10 -18 uur 

Donderdag 10 - 16 uur 

Vrijdag 10 - 18 uur 

Zaterdag 10 - 12 uur