Beringse leerlingen op zoek naar hun favoriete sport

Gepubliceerd opdonderdag 2 dec 2021 om 15:18

Vorig jaar in oktober startte stad Beringen met het SportKompas voor alle leerlingen uit het vierde leerjaar. SportKompas is een oriëntatietool die 8 tot 10-jarigen begeleidt bij het kiezen van de juiste sport. Op basis van wat een kind leuk vindt en aan de hand van beweegoefeningen leert het welke sport past bij hem of haar. Omwille van de coronamaatregelen konden niet alle kinderen vorig schooljaar getest worden en voorziet de stad nu een inhaalbeweging.  

De niet-geteste leerlingen zitten ondertussen in het vijfde leerjaar en legden dit najaar het sportkompas af. De leerlingen deden beweegtests, duidden hun voorkeuren aan en gaven aan wat ze zoeken in een sport. “We kiezen voor deze inhaalbeweging omdat je nooit te jong bent om te beginnen met lichaamsbeweging”, zegt schepen van Sport Tijs Lemmens. “Zo geven we iedereen toch nog de kans om een sport te kiezen die hem of haar ligt. Naast het fysieke aspect heeft lichaamsbeweging ook een positieve invloed op het welzijn van kinderen en bij uitbreiding iedereen.”  

In het voorjaar komen de leerlingen van het vierde jaar aan de beurt. In totaal zal de stad dit schooljaar 990 leerlingen bereiken en oriënteren richting een sport. De afnames gaan door gespreid over het hele schooljaar volgens de op dat moment geldende maatregelen.