Beringse lagereschoolkinderen maken kennis met de Fun Run

Gepubliceerd opmaandag 4 okt 2021 om 17:48

Naar goede gewoonte zetten de leerlingen uit de Beringse basisscholen het schooljaar sportief in met de scholenveldloop.
Omdat dat door de coronamaatregelen niet vanzelfsprekend is om te organiseren, zocht en vond de dienst jeugd & sport een alternatief concept in de Fun Run die dit jaar voor het eerst plaatsvindt.
“Met de nieuwe Fun Run kunnen we inspelen op de huidige maatregelen en toch een plezante activiteit aanbieden die een veldloop combineert met enkele teambuildingactiviteiten”, zegt schepen van Sport Tijs Lemmens. 

“De voorbije jaren konden de leerlingen kiezen of ze recreatief (fun) of competitief (run) meededen met de scholenveldloop”, vervolgt schepen Lemmens. 
“Onder de naam Fun Run combineert vzw Homerun nu beide in een nieuw concept. Na een recreatieve veldloop van 1,2 km leren de leerlingen elkaar beter kennen tijdens 5 teambuildingsactiviteiten. Zo vangen ze gezamenlijk een grote bal op in een net en proberen ze in groep op een vliegend tapijt voort te bewegen.” 

Nog tot en met 22 oktober doen de scholen mee met de Fun Run en dit op drie locaties verspreid over Beringen: dienstencentrum De Klitsberg in Paal, het Park van de directeur in Beringen-Mijn en het Prikkelpad aan de Watersnip in Koersel. 
Zowel de leerlingen als leerkrachten van VLS Paal, de Berk, de Brug en de Opaal, die deze week aan de beurt waren, konden de eerste editie alvast smaken.