Beringse bib zet auteurs van eigen bodem in de kijker

Gepubliceerd opwoensdag 15 mrt 2023 om 10:48

In de Beringse bib vind je in de leeshoek de collectie ‘Beringen’. Hier staan boeken over Beringen en kan je ook heel wat werken van Beringse auteurs ontdekken. Om meer over die auteurs te weten te komen, start de bib nu met een bijkomende themahoek.  

“Lokaal schrijftalent een podium geven in eigen stad, is een van de doelstelling van onze bib.  In een aparte tentoonstellingskast mogen Beringse auteurs eigen werk tijdelijk  in de kijker plaatsen. Starten doen we met een themastand van Hans Put,” vertelt schepen van Bibliotheek Jessie De Weyer enthousiast. 

Hans Put is een reporter, fotograaf en tv-maker. In 2011 won hij de cultuurprijs van stad Beringen. Hans is ook de man achter de Internetgazet Beringen. Eerder verscheen van hem al het fotoboek ‘Mijn Beringen’ en in 2019 publiceerde hij het boek ’30 jaar mijnsluiting Beringen’. In 2021 kwam vervolgens het boek ‘Straffe verhalen uit de cité’ in opdracht van de cel Mijn Erfgoed en Citévolk Spreekt. Nog tot eind april zet de bib deze werken extra in de kijker. 

Hans Put reageert tevreden:  “Als kind was ik gefascineerd door de dia’s en oude fotoalbums van mijn ouders. Uren kon ik kijken naar dia’s en foto’s, het was mijn speelgoed.  Maar het was pas op mijn dertigste dat ik definitief koos voor een volledige carrière in de media. Op de agenda voor dit jaar staat een kinderboek over de mijn en één van mijn volgende projecten wordt een speciaal culinair erfgoedboek over Beringen. Dus Beringen staat altijd wel op één of andere manier centraal in mijn werk.” 

Het hoekje met de Beringse collectie werd overigens ook opgefleurd met enkele foto’s die de bib kocht van Hans Put. Kom het hoekje, het verhaal van Hans en dat van vele andere Beringse auteurs dus zeker ontdekken de komende maanden!   

Jessie De Weyer 

Schepen van Bibliotheek