Beringen verenigt

Beringen verenigt zorgt voor een vormingsaanbod voor de verenigingen in Beringen.

Infosessie Vzw-wetgeving

Vanaf 1 januari 2024 moeten alle vzw’s voldoen aan de gewijzigde vzw-wetgeving. Hoe kan je jouw vzw aanpassen aan deze nieuwe regels? Wat zijn de administratieve verplichtingen? Waar dien je jouw gewijzigde statuten in? Wat is het verschil tussen een vzw en een feitelijk vereniging? 

Steven Matheï, advocaat en expert in verenigingswetgeving, legt de nieuwe wetgeving stap voor stap uit. Op het einde van deze infoavond weet je wat jouw vereniging moet doen om met alle administratieve, boekhoudkundige en fiscale verplichtingen in orde te zijn. Je krijgt bovendien modeldocumenten om zelf mee aan de slag te gaan. 

Waar & wanneer?

Deze infosessie vindt plaats op maandag 16 oktober om 19.00 uur in de COR Koersel.  

Meer info & inschrijven

Schrijf je hier in voor deze infosessie.
Graag wat meer info? Bel naar T 011 430 211 of stuur een mailtje naar Nicky.mertens@beringen.be.

Digisessie: promoot je activiteit online

Een concert, voorstelling, tentoonstelling of film? Een sportevenement, wandeling, kaartavond of kermis? Cursussen, workshops of lezingen?

Dat en meer past allemaal in de grootste activiteitendatabase van Vlaanderen en Brussel, de uitdatabank!

Maar ook de stadsapp, de kalender van de internetgazet, de evenementenkalender van het Belang van Limburg en de website van Visit Limburg bieden heel wat mogelijkheden om je aanbod aan vrijetijdsactiviteiten te promoten.

Wil je graag zelf je activiteiten van jouw vereniging promoten via deze kanalen? Kom dan zeker naar deze vorming 'Promoot je activiteit online'.

Waar & wanneer?

Deze sessie vindt plaats op 9 november van 10.00 uur tot 12.00 uur in bibliotheek Beringen, Graaf van Loonstraat 2, 3580 Beringen

Inschrijven

Schrijf je hier in.