Beringen verwelkomt haar nieuwe inwoners met een coronaproof programma

Gepubliceerd opmaandag 31 mei 2021 om 13:40

Omwille van de gekende maatregelen die het voorbije jaar het land lam legden, werden er in 2020 geen onthaaldagen voor de nieuwe inwoners van Beringen georganiseerd. Hoog tijd dus om deze – niet meer zo nieuwe – inwoners welkom te heten. Vandaag ontvingen we de inwoners die in 2020 naar Beringen verhuisden en in oktober zijn de nieuwelingen van 2021 aan de beurt. In 2020 vonden 1675 inwoners een nieuwe thuis in Beringen, 183 daarvan schreven zich in voor de onthaaldag op zaterdag 29 mei.

"Dankzij een aantal versoepelingen, konden we vandaag toch al een coronaproof concept aanbieden,” zegt burgemeester Thomas Vints. “De nieuwe Beringenaren konden zich vooraf inschrijven voor een Beringse hotspot in één van de verschillende deelgemeenten. Dit kon in bubbel of in beperkte groep onder leiding van een gids, steeds met de nodige afstand en rekening houdend met de maatregelen. Het aanbod was voldoende gevarieerd en afgestemd op iedere leeftijdscategorie of samenstelling van het gezin,” voegt hij toe. Op be-Mine kon er gekozen worden voor een rondleiding op de mijnsite, een bezoek aan het Mijnmuseum of een speurtocht met Pierewiet de Kanariepiet voor de kleinsten. In Koersel trakteerde de stad haar nieuwe inwoners op een spelletje minigolf aan 't Fonteintje of een bezoek aan Blueberry Fields. Liefhebbers van erfgoed wandelden door Beverlo en in Paal konden natuurliefhebbers hun hart ophalen langs holle wegen in de vallei van de Zwarte Beek.

De ingeschreven deelnemers ontvingen ter plaatse een goodiebag vol lokale verrassingen en werden persoonlijk verwelkomd door het college van burgemeester en schepenen. “Ontdek wat Beringen allemaal te bieden heeft, want het is er aangenaam wonen én vertoeven. Het is belangrijk dat je je niet enkel vandaag maar ook de komende jaren welkom voelt in deze dynamische stad,” klonk het voltallig. Mede dankzij het mooie weer, kunnen we spreken van een succes en kijken we uit naar een volgende editie.