Beringen Verbindt tijdens de Week van de Duurzame Gemeente

Gepubliceerd opvrijdag 16 sep 2022 om 13:28

De Week van de Duurzame Gemeente start op zondag 18 september en loopt tot en met 25 september. Dit jaar engageert stad Beringen zich voor de derde keer. Schepen van Samenleven Ann-Sofie Vanoverstijns zet graag haar schouders onder dit initiatief: “Dit jaar kozen we voor Beringen Verbindt, een sterke boodschap die de kracht van duurzaamheid in de kijker zet. We zorgen voor sociale activering, laten Beringenaren kennismaken met alle facetten van duurzaamheid en moedigen duurzaam leven aan. Verbinding versterkt onze stad en zorgt voor een positieve, duurzame en aangename leefomgeving.”  

Na het ongelooflijke succes van de voorbije jaren zet Beringen haar duurzame helden nogmaals in de kijker. Schepen van Milieu Tijs Lemmens: “Doorheen de jaren verruimde de betekenis van duurzaamheid naar meer dan alleen de impact op het klimaat. Hoe we omgaan met grondstoffen en het lokale aspect spelen ook mee. In onze stad wonen heel wat bedreven burgers die zich samen engageren voor een duurzaam Beringen. Tijdens de duurzame heldenmarkt op Lutgart op zaterdag 24 september tussen 14 en 17 uur kan je hen en hun inspirerende initiatieven ontmoeten.” 

 

In de Week van de Duurzame Gemeente staan de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) centraal. Thomas Vints, burgemeester: “Elk jaar focussen we ons op de SDG’s, oftewel de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen. We stellen de noden en behoeften van onze Beringenaren voorop en kozen voor Armoede & Welzijn. Twee bijzondere doelen die in tijden van crisis nog zichtbaarder werden. Met de slogan ‘laat niemand achter’ willen we benadrukken dat een duurzaam leven niemand uitsluit, maar net het sociaal weefsel van onze stad verbindt.” 

 

 

Thomas Vints  

Burgemeester  

Ann-Sofie Vanoverstijns  

Schepen van Samenleven  

 

Tijs Lemmens  

Schepen van Milieu