Beringen organiseert voor World Cleanup Day 2 opruimacties

Gepubliceerd opdonderdag 15 sep 2022 om 15:18

Op zaterdag 17 september engageren mensen over de hele wereld zich voor propere straten en pleinen. Wat in 2008 in Estland ontstond met zo’n 50.000 enthousiastelingen, groeide uit tot World Cleanup Day met 60 miljoen deelnemers in 191 landen. Stad Beringen ondersteunt het initiatief en organiseert zowel deze zaterdag als volgende week woensdag een opruimactie. 

Milieuschepen Tijs Lemmens: “De stad voorziet tijdens beide opruimacties het nodige materiaal zoals grijptangen, handschoenen en vuilniszakken zodat de opruimacties vlot kunnen verlopen. Zwerfvuil maakt onze buurten niet enkel minder mooi, het verontreinigt ook grondwater en dieren kunnen erin stikken. Daarom zullen ook Mooimakers hun werkwijze toelichten. Zij zetten zich het hele jaar in voor afvalvrije straten.” 

Zaterdag ben je welkom vanaf 09.30 uur aan de Avonturenberg en duurt de opruimactie van 10.00 tot 12.00 uur. Op woensdag 21 september tussen 11.30 en 16.00 uur vormt het busstation aan de Koolmijnlaan in Beringen-centrum het werkterrein. Voor de opruimacties hoef je niet op voorhand te registreren. “Al kan je maar een halfuurtje, we waarderen hoe dan ook je hulp. Daarom bedanken we je bij beide acties voor je inzet met een hapje en drankje”, voegt burgemeester Thomas Vints toe. “Ik wil ook graag de scholen en verenigingen bedanken die de omgeving rond hun locatie mooi maken, zoals OpenHart Paal, Rode Kruis Beringen en de vestiging in Paal Het Meer van De Brug.”