Beringen lanceert Corona-Impact Monitor

Gepubliceerd opvrijdag 9 okt 2020 om 08:31

De gevolgen van de coronapandemie laten zich op zowat elk levensdomein gelden. Wat de concrete omvang van de lange termijn impact betreft is het echter nog altijd koffiedik kijken.

“Om een helder beeld te krijgen rond hoe we onze inwoners, ondernemers, jeugd-, cultuur- en sportverenigingen, zorgcentra en scholen best optimaal bijstaan, lanceren we een bevraging.  De Corona-Impact Monitor moet ons helpen om ons beleid beter af te stemmen op de concrete noden van de Beringenaar,” steekt schepen van participatiebeleid Jessie De Weyer van wal.

De Corona-Impact Monitor Lokale Besturen werd ontwikkeld door Universiteit Hasselt en De Betrokken Partij en meet de impact van de pandemie op de inwoners en het socio-economisch weefsel in steden en gemeenten. Ook stad Beringen tekent nu in op het project en lanceert de bevraging bij eigen inwoners. “Het is een  wetenschappelijk onderbouwde vragenlijst op maat van onze stad. Concreet worden er meer dan 100 indicatoren gemeten op 10 relevante lokale beleidsdomeinen, zoals sport, cultuur, politie, kwaliteit van de dienstverlening, toerisme, lokale economie, zorg en gezondheid,” vervolgt de schepen De Weyer. 

Het onderzoek loopt van 10 oktober tot 10 november. De bevraging gebeurt online op een zeer gebruiksvriendelijke manier en zonder te veel tijdsbeslag. “De meetresultaten zullen een sterke basis vormen om onze  beleidsplannen bij te sturen en af te stemmen op de actuele noden,” besluit de schepen.

We roepen dan ook alle burgers op om van zich te laten horen! Surf naar www.beringen.be/coronaonderzoek om de vragenlijst terug te vinden.