Beringen komt met extra steunpakket Noodfonds Cultuur, Jeugd en Sport

Gepubliceerd opdinsdag 20 apr 2021 om 16:53

In december 2020 keurde de gemeenteraad het basisreglement van het Noodfonds Cultuur, Jeugd en Sport goed. “Daarmee willen we de verenigingen die getroffen zijn door de coronacrisis financieel tegemoetkomen. Heel wat kosten blijven doorlopen, ook al moeten ze hun werking staken”, vertelt schepen van Cultuur An Moons. “Omdat we signalen opvangen vanuit het verenigingsleven, voegen we een addendum toe om nog doelgerichter financiële ondersteuning te voorzien”, licht schepen van Jeugd Jessie De Weyer toe.

“In het addendum verruimen we de categorie vaste kosten”, concretiseert schepen van Sport Tijs Lemmens. “Zo vergoedt de stad in 2021 de helft van de kosten voor Sabam, billijke vergoeding en Semu (muziekuitgevers) en 25% van de verzekeringskosten voor burgerlijke aansprakelijkheid, gebouwen en brand. Ook voor lopende bankleningen voor infrastructuur en materialen vergoedt de stad 25%, met een plafond van 10.000 euro.”

De gemeenteraad keurde daarnaast de verlenging goed van de indieningsperiode tot 15 maart volgend op het werkingsjaar 2020.