Barrie maakt kindertochten veiliger in Beringen!

Gepubliceerd opwoensdag 3 jul 2024 om 09:48

Eind 2022 behaalde Beringen het label kindvriendelijke stad. De mascotte Barrie, ondertussen wel gekend bij de Beringenaren, is daarvan het uithangbord. Vanaf nu vind je Barrie ook terug op de signalisatieborden die ingezet kunnen worden bij kindertochten.  

“Op aangeven van een groep enthousiaste ouders, ontwikkelden we nieuwe borden die  andere weggebruikers  erop wijzen dat er kinderen op pad zijn. De borden bevatten reflecterende stroken en kunnen na reservatie gratis afgehaald worden in het magazijn van de stedelijke werkplaatsen”, meldt schepen van Jeugd Jessie De Weyer.  

De borden dienen vlak voor het evenement geplaatst te worden en vlak na het evenement verwijderd te worden. Alle info vind je via beringen.be/kindertocht. "Op deze manier maken we onze stad weer wat kindvriendelijker en zorgen we ervoor dat kinderen bij trick-or-treating of nieuwjaarszingen veiliger de baan op kunnen. Uiteraard blijven andere maatregelen zoals het dragen van fluovestjes en ouders die voor begeleiding zorgen, ook steeds aangeraden”, vult schepen van Samenleven Hilal Yalçin nog aan. 

Jessie De Weyer 

schepen voor Jeugd 

Hilal Yalçin 

schepen voor Samenleven