Ambachtenroute

Eerste editie Ambachtenroute op 28 + 29 augustus

Stad Beringen maakt u, in het kader van het traject ‘Handmade in Beringen’, graag warm voor de eerste editie van de Ambachtenroute op 28 en 29 augustus 2021. Een primeur voor Beringen maar wel volgens de inmiddels geslaagde formule van de Kunstroute.

Al eeuwen zijn vakmensen gedreven door technische kennis en kunde. Ook vandaag beoefenen heel wat ondernemers met veel passie en kunde een ambacht of technische stiel. Dit vakmanschap willen we, als waardevol immaterieel erfgoed in hoofden en handen van vakmensen, met de ambachtenroute in de kijker zetten. Op deze manier verbinden we ook erfgoed met lokale economie.

Als we spreken over ambachten, dan denken we aan een breed palet van sectoren en ondernemers. Kenmerkend voor vakmanschap is dat het handwerk of de techniek van de maker bepalend is voor de kwaliteit van een product of dienst. Met de ambachtenroute vestigen we de aandacht op ambachtelijke producten en maatwerk van bij ons, om zo ook lokaal shoppen te stimuleren.

Tijdens de route zetten de deelnemers de deuren van hun winkel, atelier, huis of tuin wagenwijd voor je open van 10.00 tot 18.00 uur. De Ambachtenroute vormt zo de ideale afsluiter van de zomer. Als opwarmer voor de route zullen we een aantal Beringse makers, die in het kader van Erfgoeddag 2019 genomineerd werden als ‘favoriete makers’, vanaf midden mei alvast online in de kijker zetten.

De overzichtstentoonstelling in de galerij van Casino Beringen is open van zaterdag 28 augustus t.e.m. zondag 12 september van 14.00 tot 17.00 uur, behalve op vrijdag en zaterdag. De tentoonstelling is uiteraard ook open tijdens het weekend van de Ambachtenroute.

Bezoek je tijdens de Ambachtenroute minstens drie locaties, dan maak je kans op een cadeaubon voor een etentje in Beringen.
Vul de wedstrijdkaart volledig in en bezorg deze vóór 15 september terug aan de dienst cultuur.
De brochure en wedstrijdkaarten zijn bij elke deelnemer verkrijgbaar op 28 en 29 augustus.

Download de brochure hier.
Ontdek hier de uitnodiging. 
Bekijk hier de locaties en adressen van de route.

Meer info: ambachtenroute@beringen.be