Schatten van Vlieg in de bib van Beringen

Stedelijke Bibliotheek Beringen
 • vr1 juli 2022totwo31 augustus 2022
Haal je speurneus boven en zoek de schat van Vlieg in Beringen!
Doe jij dit jaar ook mee aan de zomeractie “Vind jij de schat van Vlieg”?
De hele zomer lang kan je samen met je (groot)ouders, vrienden en familie op schattenjacht in Beringen. Het thema doorheen de zoektochten is “Ruik jij wat ik ruik?!”, een speurtocht met een geurtje aan.

Of het nu gaat om kinderen of volwassenen, ruiken doen we allemaal, als alles goed gaat. Wat je ruikt is niet zichtbaar, maar wél altijd aanwezig. Een vers gebakken brood of taart, pas gemaaid gras, nieuwe lakens op je bed, de parfum van je mama, …van welke geur hou jij het meest? Leer ruiken met je ogen, handen, oren en mond.

Sommige geuren herken je direct, bij andere geuren moet je even stilstaan om te achterhalen wat je ruikt. Toch staan we er niet vaak bij stil, dit is dus het ideale moment om net iets beter je neus te gebruiken en te ontdekken welke geuren je kent of net niet herkent.

Al voor de 11de keer kan je dankzij de bibliotheek en Vlieg in de zomervakantie op zoek gaan naar een echte schat. Deze zoektocht is geschikt voor schattenjagers van 3 tot en met 12 jaar. Iedere speurneus krijgt een beloning!


Je maakt nog extra kans op waardevolle prijzen als je surft naar www.schattenvanvlieg.be/schattenjacht

Schat van Vlieg is een initiatief van Publiq. Je kan in Beringen deelnemen aan Schat van Vlieg via de bibliotheek, maar ook via Natuurpunt Beringen.

Zet alvast je speurneus op!

Groetjezzzz … Vlieg

Wanneer

Openingsuren

 • maandag
  13:00 tot 19:00
 • dinsdag
  10:00 tot 17:00
 • woensdag
  10:00 tot 19:00
 • donderdag
  10:00 tot 17:00
 • vrijdag
  10:00 tot 19:00
 • zaterdag
  10:00 tot 13:00

Locatie

Stedelijke Bibliotheek Beringen
Graaf van Loonstraat 2 , 3580 Beringen

Organisatie

Bibliotheek Beringen
Graaf van Loonstraat 2 , 3580 Beringen