Aansluiting riolering en afkoppeling

Voor aansluitingen op de riolering en afkoppeling kan je terecht bij Fluvius. Je aanvraag kan je online doen. Dien je aanvraag tijdig in, doe het steeds vóór je de riolering op privé-domein aanlegt. Fluvius heeft ook verschillende premies. Bekijk hier voor welke premies je in aanmerking komt.

Bijzonderheden

Voor de afkoppeling van de riolering waarbij het regenwater en afvalwater in aparte leidingen wordt aangelegd tot aan de straat kan je bij Fluvius genieten van een afkoppelingspremie. Je kan daarbij ook overwegen om een regenwaterput te installeren. Ook hiervoor is een premie voorzien bij Fluvius. Je kan het regenwater of de overloop van de regenwaterput ook laten infiltreren, dan kan je nog genieten van een premie op infiltratievoorzieningen. Al deze premies vraag je aan via Fluvius. De voorwaarden voor de premies kan je terugvinden via de opgegeven link.
De premies gelden enkel voor bestaande woningen, waarvoor een bouwvergunning werd afgeleverd vóór 31 januari 2005. Vanaf deze datum is de verplichting om af te koppelen opgenomen in de stedenbouwkundige vergunning en kan men hiervoor geen premie bekomen.

Aanvraag

Je kan hiervoor terecht bij Fluvius
Trichterheideweg 8, 3500 Hasselt
078 35 30 20 – www.fluvius.be