Riolerings- en wegeniswerken August Cuppensstraat

Vanaf 9 januari starten de werken in de August Cuppensstraat en de aansluiting van de Koolmijnlaan op de Geiteling.

De August Cuppensstraat wordt geknipt en er wordt een plein aangelegd aan de Bogaersveldstraat. De bedoeling is om de verkeersveiligheid in deze schoolomgeving te vergroten en meer verblijfskwaliteit te geven aan deze locatie in Beringen-centrum.

Plan van aanpak

In de 1e fase wordt de riolering in de Koolmijnlaan tussen de Geiteling en de August Cuppensstraat aangepakt.  Deze fase zal voor de meeste hinder zorgen voor de toegang naar Beringen-centrum. De toegang tot het centrum blijft mogelijk. Enkel tijdens de week van 30 januari is de toegang tot het centrum via deze weg volledig afgesloten omwille van de graafwerken voor de riolering. Tijdens de heraanleg van de bovenbouw (op een later moment) is de toegang ook tijdelijk afgesloten.

Tijdens de 2e fase wordt er gewerkt in de August Cuppensstraat. Hier worden de nutsleidingen vernieuwd, een gescheiden riolering aangelegd en een volledig nieuwe bovenbouw aangelegd.

Als derde fase wordt het plein voor de Bogaersveldstraat aangelegd. 

Minder hinder

De werken gebeuren in overleg met de mensen van de scholencampus om de hinder voor de leerlingen te beperken. Tijdens de duur van de werken blijft de ondergrondse parking in de Graaf van Loonstraat bereikbaar. De ideale parkeeroplossing voor een bezoek aan Beringen-centrum.

Bewonersvergadering

Op 23 november 2022 werd er een bewonersvergadering georganiseerd ivm de riolerings- en wegeniswerken van de August Cuppensstraat. De uitvoering van de werken zal gebeuren door Roeben Jan bvba.
De presentatie van de bewonersvergadering kan je hieronder vinden.

Gerelateerde items