Mountainbiken

Beschikbaarheid Avonturenberg

MTB netwerk Beringen

In Beringen vertrekt de mountainbikeroute vanaf het Mijnstadion te Beringen of op be-MINE aan de voet van de terril. Deze zwarte lus loopt over 42 km routes en zoekt zoveel mogelijk bosgebieden en landbouwzones op. 

MTB netwerk West-Limburg

De 59 km bewegwijzerde routes  zijn gelegen in de steden of gemeenten Beringen, Leopoldsburg, Heusden-Zolder en Lummen. Ook op het militair domein Leopoldsburg zijn twee kortere lussen uitgestippeld. Dit netwerk is bovendien verbonden met de routes van het Mountainbikenetwerk Midden-Limburg in Heusden-Zolder en  de reeds bestaande routes van West-Limburg in Halen en Lummen.

MTB-Park be-MINE

Het MTB-Park is gelegen op de Avonturenberg van be-MINE. Alle Limburgse terrils zijn - hoofdzakelijk  wegens risico op erosie - ontoegankelijk voor mountainbike en daarom is de Avonturenberg van Beringen dan ook een unicum. De gevorderde mountainbiker heeft hier de keuze uit twee routes. De groene route is de kortste route (2,5  km) en omwille van de steile hellingen op de terril fysiek erg zwaar. Wie de rode route (3,2 km) wil nemen, komt technisch zeer uitdagende stukken tegen met een aantal rock gardens. Wie de moeilijkste hindernissen hier niet aan kan, heeft de keuze om een chicken run te nemen.
Op de top van de terril is er een skillpark aanwezig met north shores, een dirtparcours en verschillende drops. 

Beschikbaarheid Avonturenberg