De week van de opvoeding gaat van start!

De week van de opvoeding gaat van start!

Van 16 tot 23 mei loopt de jaarlijkse week van de opvoeding. Door de coronacrisis kan het stedelijke activiteitenaanbod in het kader van de week van de opvoeding, zoals de babyborrel in de bib, niet plaatsvinden. “In deze bijzondere periode hebben de meeste gezinnen ervaren dat opvoeden, pre-teaching en thuiswerk geen evidente combinatie is. De druk op de gezinnen is hoog en zal waarschijnlijk nog een tijdje hoog blijven,” vertelt schepen van samenleven Hilal Yalçin.

Allemaal samen beleven we deze corona-storm. Dit wil echter niet zeggen dat we allemaal met dezelfde boot deze storm kunnen trotseren. Voor het ene gezin is de quarantaine een verrijkende tijd. Een tijd om elkaar nog beter te leren kennen en mooie momenten samen te beleven. Voor het andere gezin is het een periode van zorgen. Zorgen om de financiële situatie dat kan leiden tot een mogelijke gezinscrisis. Of zorgen over te weinig tijd met je gezin te kunnen doorbrengen door de job die je uitoefent. Deze twee uitersten staan dan ook frontaal tegenover elkaar.  

“COVID-19 maakt heel duidelijk dat het gezin waarin je opgroeit enorm bepalend is. Die gezinssituatie is zeker niet voor iedereen gelijk,” licht schepen Hilal Yalçin toe. “Ik kijk met bewondering naar de flexibiliteit en veerkracht die gezinnen in Beringen tonen, om er het beste van te maken in alle omstandigheden.  Tijdens de week van de opvoeding willen we ouders geruststellen: je hoeft niet perfect te zijn om een geweldig ouder te zijn.”

Stad Beringen zet tijdens deze corona-crisis meer dan ooit in op gezinsondersteuning en dit op alle vlakken. Ook gaat de nodige aandacht uit naar de meest kwetsbare gezinnen. Samen met onze partners in het Huis van het Kind, het OCMW, de scholen, de kinderopvang, de interculturele raad, … zijn al enkele mooie projecten opgezet. “Denk hier bijvoorbeeld aan de organisatie van de noodopvang, de knutselpakketten, het verzamelen van laptops, de mondmaskers, extra voedselpakketten, opvoedingsondersteuning, warme telefoontjes en fijne raamcontacten. Dit zullen we ook de komende weken en maanden blijven doen,” zegt schepen Hilal Yalçin tot slot.

Gezinnen met vragen groot of klein, kunnen steeds terecht bij het Huis van het Kind via evi.aerts@beringen.be of T 0473 58 02 78.


Meer nieuws

Uitgelicht