Zeg in februari ‘nee’ tegen alcohol.

Zeg in februari ‘nee’ tegen alcohol.

Op 1 februari start de vierde editie van Tournée Minérale. Doe jij ook mee?
“Tournée Minérale, een initiatief van De DrugLijn en de Stichting tegen Kanker, is ondertussen alom bekend in België. Ongeveer 1 op 5 volwassen kiest er bewust voor om in februari ‘nee’ tegen alcohol te zeggen,” vertelt schepen van welzijn Hilal Yalçin.

Deze vierde editie wordt in een ander jasje gestoken. Dit jaar focust de campagne  op teams. Zet je binnen jouw organisatie, sportclub of vereniging samen in om één maand lang geen alcohol te drinken. Want samen iets doen, is nu eenmaal véél leuker! Horecazaken springen mee op de kar en breiden deze periode hun alcoholvrije kaart uit. Ook stad Beringen spoort haar inwoners aan om mee te doen en organiseert enkele activiteiten in het thema van Tournée Minérale. Deze activiteiten worden ondersteund door de Beringse gezondheidsraad.

“Stad Beringen organiseert heel wat leuke activiteiten rond deze alcoholvrije maand,” weet schepen Yalçin. Op 4 februari om 19.30 uur kan je de vorming rond alcoholrichtlijnen en het gebruik ervan in onze samenleving volgen in OC De Buiting. Interessant, maar kan je niet op deze dag? Geen probleem, dezelfde vorming wordt ook in de bib georganiseerd op 19 februari om 20.00 uur. Daarnaast staat de bib op 8 februari van 10.00 tot 13.00 uur een themastand waar je lekkere mocktails kan proeven én een promillebril kan uittesten. Tot slot kan je op 6 februari om 19.30 uur zelf alcoholvrije cocktails shaken in CC Beringen. Een uitgebreid aanbod met voor elk wat wils,” merkt de schepen van welzijn op.

Ook de stedelijke diensten zelf worden aangemoedigd om acties te organiseren en mee te doen aan Tournée Minérale. Zo kunnen de vrijwilligers en bewoners van het WZC Corsala en het LDC de Klitsberg een workshop volgen rond het maken van alcoholvrije cocktails.

Verder sensibiliseren we ook onze Beringse jeugd door het organiseren van projectdagen in het secundair onderwijs waarbij het gebruik van alcohol uitgebreid aan bod komt.

“Ben je nog niet overtuigd? Door één alcoholvrije maand krijgt je lichaam de tijd om te recupereren van je gewoonlijk alcoholgebruik. Zeker na de eindejaarsfeesten en nieuwjaarsrecepties is dit het ideale moment om 2020 fris in te zetten,” besluit schepen Hilal Yalçin.

Meer info en inschrijven kan via: www.tourneeminerale.be

 

Uitgelicht