Zebracinema terug van weggeweest in Beringen!

Zebracinema terug van weggeweest in Beringen!

Afgelopen woensdag is in The Roxy Theatre Zebracinema terug van start gegaan met de film Mustang, een Amerikaans-Frans-Belgische dramafilm uit 2019 met Matthias Schoenaerts in een glansrol. Zebracinema vertoont een selectie kwaliteitsfilms op verschillende locaties in Vlaanderen. Het hele jaar door kan je wekelijks kiezen uit hedendaagse kwaliteitsfilms. Zebracinema heeft extra aandacht voor Europese en mondiale producties en debuutfilms van jonge regisseurs. 

“In het verleden was Zebracinema al een begrip in Casino Beringen. Om diverse redenen hebben we deze samenwerking destijds moeten stoppen. We zijn blij dat we de draad terug kunnen oppikken en dit in samenwerking met The Roxy Theatre”, vertelt schepen van Cultuur An Moons.

“Met een opkomst van meer dan 50 personen kunnen we al meteen van een schitterende start spreken! Zebracinema staat garant voor een betrouwbare programmering van films van hoge kwaliteit, een goede publiekswerking, een breed publieksbereik en een verzorgde communicatie. We willen echter meer bereiken. Daarom zullen we met Zebracinema door Beringen trekken en vertoningen op locatie voorzien om zo de magie rond film nog dichter bij de mensen te brengen”, aldus schepen An Moons.

“Zebracinema is een onderdeel van MOOOV, wat liefhebbers van wereldcinema direct doet denken aan het MOOOV filmfestival.  Dit is nog altijd het enige filmfestival in Limburg en groeide de voorbije jaren uit tot een vaste afspraak voor wie graag verrast wil worden in de filmzaal. Stad Beringen is al enkele jaren een trouwe partner in dit verhaal. Niet alleen film staat tijdens het MOOOV filmfestival centraal. Je kan ook deelnemen aan workshops, zowel voor kinderen als volwassenen. Daarnaast is er een Ladies Night, Familiedag, Seniorennamiddag en andere randactiviteiten om mensen dichter bij elkaar te brengen met film en het jaarlijkse thema als rode draad doorheen het geheel”, weet schepen van Zorg, Welzijn & Samenleven Hilal Yalçin

Zebracinema gaat elke woensdag door om 20u in The Roxy Theatre. Het programma van januari en februari kan je hier terugvinden.

Als er een film op locatie vertoond wordt, vind je alle praktische info terug op www.ccberingen.be .

Noteer zeker ook al de data van het MOOOV-filmfestival in je agenda. Dit jaar kan je tussen 21 april en 3 mei 2020 weer diverse films komen ontdekken. Het programma en de activiteiten worden later bekend gemaakt.

Uitgelicht