Winnaars Dag van de Buren-wedstrijd in de bloemetjes gezet

Winnaars Dag van de Buren-wedstrijd in de bloemetjes gezet

Elk jaar komen heel wat Beringenaren op de ‘Dag van de Buren’ samen op straat voor een buurtfeest. Dit jaar vond er door corona echter een digitale editie plaats. De inwoners gaven massaal gehoor aan de oproep van het stadsbestuur om zich van hun creatiefste kant te laten zien en de buren - letterlijk en figuurlijk - in de bloemetjes te zetten.

Via de stadswebsite konden postkaartjes gedownload worden en inwoners werden gevraagd om de mooiste burenverhalen in te sturen. “We ontvingen heel wat opmerkelijke verhalen, mooie voorbeelden van onbaatzuchtige inzet voor de medemens. Er waren zelfs meerdere respondenten die één en dezelfde buur nomineerden!” vertelt schepen van participatie Jessie De Weyer.

Een onafhankelijke jury beoordeelde alle inzendingen en zo werden drie winnaars geselecteerd. De eerste ‘Beste Buren’ werden alvast door de schepen zelf letterlijk in bloemetjes gezet. “Een kleine attentie in de vorm van een cadeaubon, te gebruiken bij de lokale handelaars hoort er natuurlijk ook bij!” aldus de schepen.

Roger en José Vos wisten zelf niets van de nominatie af en reageren dan ook verrast en ontroerd. “Zeer dankbaar voor dit initiatief en mijn lieve buren! Maar hopelijk kunnen we de volgende Dag van de Buren toch fysiek samenkomen en gezellig vieren,” besluit de winnaar.

Verder vielen ook Laurent en Cindy Pison – Willems en Joris Vandecruys in de prijzen.

 


Meer nieuws

Uitgelicht