Stad Beringen voert samenscholingsverbod +10 personen tussen 22 uur en 6 uur in

Stad Beringen voert samenscholingsverbod +10 personen tussen 22 uur en 6 uur in

Net zoals de Nationale Veiligheidsraad zijn gisteren de burgemeesters van de drie mijngemeenten samengekomen. Dit naar aanleiding van de verhoogde waakzaamheid in Heusden-Zolder, Houthalen-Helchteren en Beringen. De mijngemeenten werken nauw samen in de strijd tegen het coronavirus en nemen een gezamenlijk besluit.

“Vandaag ligt ons besluit om een samenscholingsverbod van meer dan 10 personen in te voeren voor aan waarnemend gouverneur Carlier. Op dit moment wachten we nog op een positief antwoord”, laat waarnemend burgemeester Jean Vanhees weten. “Het gaat om een samenscholingsverbod op publieke plaatsen zoals parken en pleinen en dit tussen 22 uur ’s avonds en 6 uur ’s ochtends. Het samenscholingsverbod treedt vanaf zaterdag 25 juli in werking. Voor alle duidelijkheid: de bubbel van maximum 15 personen per week in de private sfeer blijft behouden.”

De Nationale Veiligheidsraad geeft de lokale besturen de mogelijkheid om lokale acties en maatregelen te nemen. Zo ook het verplichten van mondmaskers op drukke plaatsen. Mondmaskers spelen namelijk een belangrijke rol in het terugdringen van het aantal besmettingen. “Het dragen van een mondmasker is in Beringen al verplicht op markten en kermissen en sinds woensdag ook in onze stedelijke gebouwen. Nu voegen we hier vanaf zaterdag be-MINE Boulevard aan toe. We merken op deze locatie, meer dan in andere winkelstraten, een grotere drukte op. Deze beslissing is genomen in samenspraak met de beheerder van be-MINE Boulevard”, licht waarnemend burgemeester Jean Vanhees toe. “Indien we merken dat op andere plaatsen in onze stad een verplichting wenselijk is, kunnen extra locaties toegevoegd worden aan dit lijstje.”

Waarnemend burgemeester Jean Vanhees geeft nog graag een goede raad mee: “Neem steeds een mondmasker mee wanneer je thuis vertrekt. Zo kom je niet voor verrassingen te staan wanneer je het verplicht moet opzetten. Daarnaast geeft het je ook de mogelijkheid om, wanneer je toch in een onvoorziene drukte bent terechtgekomen, het mondmasker op te zetten. Aarzel dan zeker niet. Draag zorg voor jezelf en voor elkaar.”


Meer nieuws

Uitgelicht