Met Toerisme Beringen fiets en wandel je all-in doorheen Beringen!

Met Toerisme Beringen fiets en wandel je all-in doorheen Beringen!

Genieten van een welverdiende vakantie in eigen streek? Dat kan! Toerisme Beringen bundelde leuke ideeën en tips in een brochure voor de ideale staycation.

 

Zin om samen met familie en vrienden wat te bewegen en interessante plekken te ontdekken in Beringen? Trek er dan eens op uit voor een mooie wandeling of fietstocht. Toerisme Beringen stippelde alvast drie nieuwe fietsroutes uit: Beringen centrum, Beverlo & Paal of Korspel & Koersel. “De nieuwe fietsroutes vertrekken allemaal aan het toeristisch onthaal. Daar krijg je een voorgeprogrammeerd gps-toestel en een gids boordevol horecatips om te genieten van een smakelijke fietstocht”, legt schepen van toerisme Werner Janssen uit.

 

Ga je liever te voet op pad? In de brochure vind je een wandeling van elk wandelgebied. Je kan de wandelkaarten met alle lussen tegen een democratische prijs kopen. “Een wandel- of fietstocht kan ook gecombineerd worden met een lekkere picknick. Je maakt een keuze uit de verschillende picknickformules en de mand wordt geleverd op de door jou gekozen locatie”, zegt schepen Janssen. Ook voor het huren van elektrische fietsen of e-steps kan je op de dienst Toerisme terecht!

 

Wat nog?

  • De Tafelroute is de ideale combinatie voor wie tafelen even belangrijk vindt als fietsen. Je stapt op de trappers voor een tocht van 40 of 50 km door Beringen en Ham. Onderweg stop je in 3 horecazaken voor een smakelijk voor-, hoofd- en nagerecht.
  • Via de Kolenspoor-app nemen twee goedgemutste vrienden Fabrizio en Martino kinderen en hun ouders mee voor een tocht met leuke opdrachten, spelletjes en hier en daar een grapje! Beschikbaar vanaf begin augustus.
  • De app ‘Beringen: de cité’ is een interactieve wandeling door de cité.
  • Een wandeling voor echte speurneuzen? Ga dan op speurtocht met Pierewiet. Pierewiet de kanariepiet neemt je mee en daagt je uit voor spannende opdrachten op en rond be-MINE.

 

“Ook al ziet de zomer er dus wat anders uit, bij Toerisme Beringen hebben ze niet stilgezeten om jou toch een leuke zomervakantie te bezorgen. Voor inlichtingen en reservaties zijn zij elke dag te bereiken van 10 tot 17 uur via het telefoonnummer 011 42 15 52. Wij geven de tips, aan jullie om te genieten!”, besluit schepen van toerisme Werner Janssen.

 

Voor meer info kan je terecht op www.beringen.be/allin en www.toerismeberingen.be.


Meer nieuws

Uitgelicht