Leuke nieuwe speeltuin in het Park van Beverlo geopend

Leuke nieuwe speeltuin in het Park van Beverlo geopend

De plaatsing van de speeltoestellen in het park van Beverlo, die door het coronavirus vertraging opliep, is afgerond. De schepen van jeugd en participatie, Jessie De Weyer, en de schepen van openbare werken en groen, Jean Vanhees, tekenden vrijdag present om de speeltuin officieel te openen. Op de aanplantingen van de groene natuurlijke elementen, die ook deel uitmaken van het speellandschap, is het nog even wachten tot het najaar.

De speeltuin in Beverlo is het resultaat van een volwaardig participatief traject. Schepen van jeugd en participatie Jessie De Weyer geeft meer uitleg:  “De buurtbewoners en kinderen werden betrokken bij het ontwerpen van de speeltuin. De speeltuin zal zo o.a. een familieschommel, een groot klim- en klautertoestel, een doolhof, en een fitnesscombinatie bevatten. Door de komst van deze speeltuin krijgen de kinderen in Beverlo meer speelmogelijkheden in eigen buurt.”

Wat de aanplanting betreft, is het nog even wachten. “Omdat de zomer niet het geschikte moment is voor aanplantingen, worden deze verschoven naar het najaar van 2020”, vult schepen van groen Jean Vanhees aan. “We hebben er expliciet voor gekozen om te werken met natuurlijke speelelementen. Een natuurlijke hut, een bloemenweide en hagen voor het doolhof zullen uiteindelijk het plaatje compleet maken. Toch is het nog even wachten voordat alle toestellen speelklaar zijn. De betonfundering van de familieschommel moet eerst voldoende uitgehard zijn, voor deze in gebruik kan worden genomen. Alle andere speeltoestellen zijn wel toegankelijk.” 

Begin mei besliste het schepencollege om de aanleg van de speeltuin toe te vertrouwen aan de firma Spereco en dit volgens het ontwerp van het Nederlands ontwerpbureau BTL. Vandaag verwelkomde de speeltuin alvast de eerste bezoekers. Om de buurtbewoners en de kinderen extra warm te maken en de weg te wijzen naar de speeltuin, werden er in de straten rondom het park alvast markeringen aangebracht op de stoepen in de vorm van voetstapjes. Schepen Jessie De Weyer nodigt alvast iedereen uit om deze zomer eens een kijkje te nemen in het park: “Volg de voetjes en kom snel deze nieuwe speelplek ontdekken!”


Meer nieuws

Uitgelicht