Koop lokaal: geschenkbonnen lokale handelaars via Toerisme Beringen

Koop lokaal: geschenkbonnen lokale handelaars via Toerisme Beringen

Stad Beringen wil haar lokale handelaars op alle mogelijke manieren ondersteunen. Naar aanleiding van Moederdag, en later ook Vaderdag, wordt de geschenkbon van vzw Toerisme in de kijker gezet. Schepen Werner Janssen: “Als schepen voor toerisme én lokale economie zie ik de geschenkbonnen als een ideale manier om onze handelaars een hart onder de riem te steken. De impact van de coronacrisis is groot, en de komende maanden zullen voor onze middenstand een uitdaging blijven met alle veiligheidsmaatregelen die ze in acht moeten nemen.”

Ondanks de heersende onzekerheid over de heropening van de winkels, wil de stad Beringen Moederdag niet onopgemerkt laten voorbijgaan. “We komen van een lange periode met strenge restricties en we vragen onze inwoners om veel geduld te hebben, om elkaar niet te bezoeken. De geschenkbon is een ideale attentie om deze feestdag wat op te fleuren én onze lokale economie te steunen. Twee vliegen in een klap!” aldus de schepen.

Vandaag zijn een 70-tal handelaars verbonden aan de geschenkbon. Het principe is eenvoudig: je koopt de geschenkbon ter waarde van een bedrag naar keuze. De gelukkige ontvanger kan deze bonnen inruilen bij de handelaars uit de folder. De voorwaarden vind je op onze website:

 https://www.beringen.be/E_Loket/Producten/G/Geschenkbon_Toerisme_Beringen.

“Om de handelaars die nog niet aangesloten zijn niet uit te sluiten, geven we hen de mogelijkheid om zich te registreren. In deze uitzonderlijk moeilijke periode moeten we de nodige flexibiliteit aan de dag leggen en inventief blijven. Zo willen we de huidige en nieuwe handelaars ook een geste doen, bijvoorbeeld door het inschrijvingsgeld tijdelijk te laten vallen. Ook communicatief zetten we al onze kanalen in om de geschenkbon en dus onze lokale handel te promoten. Moederdag is een mooie eerste gelegenheid,” legt schepen Janssen uit.

Concreet: Het pakket bestaat uit cadeaubonnen (coupures van 5, 10 of 20 euro) en een mooie gedrukte flyer met de huidige handelaars. Vanaf 1 juni – en dus vaderdag - voorzien we een update van de folder. Je kan de cadeaubonnen online bestellen via http://www.toerismeberingen.be/moederdag/ . De toeristische dienst zorgt voor de tijdige levering aan huis. Bestellen kan nog tot en met 7 mei. Ook handelaars die wensen aan te sluiten kunnen via dit mailadres contact nemen.

 


Meer nieuws

Uitgelicht