Genomineerden gezocht voor de Cultuurprijs stad Beringen

Genomineerden gezocht voor de Cultuurprijs stad Beringen

De uitreiking van de Cultuurprijs is een feestelijk evenement waarbij cultuur in al haar facetten in de kijker wordt gezet door de stedelijke cultuurraad. Verenigingen of vrijwilligers die zich op sociaal – cultureel vlak verdienstelijk hebben gemaakt komen in aanmerking voor de Cultuurprijs.


Cultuur heeft een brede betekenis. Verbazen, verwonderen, ontroeren, verrassen; cultuur doet iets met je. “Een wereld zonder cultuur zou maar saai zijn,” zegt schepen voor cultuur An Moons.  “Cultuur leeft en in Beringen heel zeker met zoveel vrijwilligers en verenigingen die actief zijn.” 

 

Kent u een vrijwilliger of een vereniging met een bijzonder waardevolle culturele inbreng of een bijdrage aan de socio-culturele uitstraling van onze stad? Aarzel dan niet om hen voor te dragen. Dit kan tot 27 oktober aan de hand van een kandidaatsformulier. Dit formulier en het reglement is verkrijgbaar bij de cultuurdienst via cultuur@beringen.be of T 011 45 03 18.

 

Dit jaar wordt de Cultuurprijs op woensdag 11 december uitgereikt in OC De Buiting. De winnaar ontvangt naast de eeuwige roem een geldsom van 500 euro en een uniek artistiek aandenken van beeldend kunstenaar Jos Bollen.

Uitgelicht