Bib haalt Marnix Peeters naar Beringen

Bib haalt Marnix Peeters naar Beringen

Auteur Marnix Peeters is op dinsdag 29 oktober te gast in de bibliotheek van Beringen voor een lezing van zijn laatste roman ‘Zo donker buiten: afscheid van een moeder met alzheimer’. Schepen Jessie De Weyer zal de inleiding voor haar rekening nemen. Uitgerekend vorige week verscheen ook Peeters zijn nieuwste werk ‘De zomer van 1939’.

Peeters die zelf uit Beringen afkomstig is, ging graag in op de uitnodiging. “Voor Beringen doe ik veel,” reageerde de auteur. Hij groeide op in Beverlo, als jongste van drie kinderen en liep middelbare school in het Beringse Sint-Jozefscollege. Na een rijk gevulde carrière als journalist, schreef hij in 2012 zijn debuutroman ‘De dag dat we Andy zijn arm afzaagden’ en werd meteen  genomineerd voor De Bronzen Uil.  Er volgden nog veel meer succesvolle romans.

Na een carrière als rock- en allround journalist, trok hij zich in 2010 terug op een berg in de Oostkantons om te schrijven.

De roman ‘Zo donker buiten: afscheid van een moeder met Alzheimer’ is een aangrijpend autobiografisch verhaal waarin de lezers met roots in de Limburgse Kempen ongetwijfeld veel elementen zullen herkennen. “Als stadbestuur zijn we bijzonder trots om zo’n toonaangevend auteur, die onlosmakelijk met onze stad verbonden is, een forum te kunnen bieden. En tegelijk onze lezers te prikkelen en te inspireren.” zegt schepen De Weyer die onder andere bevoegd is voor de bib.

Uitgelicht