50-plussers aan het sportelen

50-plussers aan het sportelen

Op donderdag 24 oktober organiseerde stad Beringen de jaarlijkse fitheidstest voor 50-plussers.  Deze sportdag werd georganiseerd in samenwerking met het Sportelteam van Sport Vlaanderen. “We kunnen niet genoeg benadrukken dat in beweging blijven voor ieder van ons zeer belangrijk is,” verklaart Tijs Lemmens, schepen van sport. “Aan de hand van enkele tests en metingen werd de conditie van de deelnemers getest tijdens onze sporteldag.”

Het Sportelteam heeft een volledig uitgewerkte test die de fysieke fitheid van de 50-plussers test. Deze test bestaat uit: 8 lichaamsmetingen (lengte, gewicht, lichaamsvetpercentage, visceraal vetniveau, skeletspiermassa, BMI, bloeddruk en lendenomtrek), 3 motorische tests (handknijpkracht, beenkracht, lenigheid), 1 uithoudingstest, uitgestippeld wandelparcours van 2 km (wandeltest Sport Vlaanderen), 1 evenwichtstest (stabiliteit, sensomotoriek en symmetrie).

De fitheidstesten zelf namen een halve dag in beslag. Op het einde van de testafname, zowel in de voor- als in de namiddag, werd gericht advies gegeven over de testresultaten en over de mogelijkheden om op een eenvoudige en verantwoorde wijze de basisconditie te verbeteren en/of te onderhouden. Hiernaast konden de deelnemers nog kennismaken met Yoga en Curling om zo tot een goed gevulde dag te komen. In totaal mochten we een 30-tal deelnemers ontvangen. “We kregen positieve feedback en hopen in de toekomst dan ook meer 50-plussers te motiveren om hun fitheid te testen,” besluit Tijs Lemmens.

 

 

 

Uitgelicht