14 dames studeren af aan de fietsschool in Beringen

14 dames studeren af aan de fietsschool in Beringen

Vrijdag 18 oktober studeerden een 14-tal dames af aan de fietsschool in Beringen. Sinds 2016 organiseert stad Beringen jaarlijks twee lessenreeksen. Deelnemers leren er fietsen en krijgen info over verkeersregels- en borden. Op deze manier tracht de stad de mobiliteit van haar inwoners te vergroten en dit op een duurzame en gezonde manier. Mobiel zijn gaat niet alleen over zich verplaatsen van punt A naar B. Het is tevens belangrijk om te kunnen deelnemen aan de samenleving. Daarnaast vergroot het de zelfstandigheid van onze deelnemers.

“Fietsen is niet voor iedereen een vanzelfsprekende vaardigheid. Wij willen onze inwoners de kans geven om door middel van praktijkoefeningen deze basisvaardigheden te leren. Iedere lessenreeks brengen deelnemers een bezoek aan het verkeerspark in Beverlo. Op het einde wordt de cursus afgesloten met een leuke fietstocht langs het Kolenspoor. De fietsschool is meer dan alleen ‘een school’, cursisten ontmoeten elkaar en maken nieuwe vriendschappen” zegt schepen Hilal Yalcin.

Kan je al fietsen en heb je interesse om fietsvriendin te worden?
In kader van bovenstaande opleiding worden er op regelmatige basis fietstochtjes georganiseerd. Binnenkort start een nieuwe reeks. Samen met een groep fietsers kan je Beringen verkennen en tegelijkertijd je fietsvaardigheden en conditie trainen. Zo leer je ongetwijfeld nieuwe mensen en leuke plekken kennen. Heb je interesse om een fietsvriend(in) te zijn, neem dan zeker contact op met de dienst samenleven.

Meer info via: cecile.jannes@beringen.be of T 011 43 03 38.

Uitgelicht