Stadsbestuur zet extra in op kwaliteitsvolle kinderopvang deze paasvakantie.

Stadsbestuur zet extra in op kwaliteitsvolle kinderopvang deze paasvakantie.

Het is ondertussen haast onmogelijk om nog een bakker of supermarkt te passeren, zonder met een zakje paaseitjes thuis te komen. Dat kan maar een ding betekenen: de paasvakantie staat voor de deur!

Zo enthousiast als kinderen zijn met al die vrije tijd om te genieten van de eerste zon, zo stresserend kan de planning van de paasvakantie zijn voor ouders.
“Het evenwicht tussen werk en gezin is niet altijd evident, zeker niet tijdens een schoolvakantie,” laat schepen van welzijn Hilal Yalçin weten.
Deze paasvakantie is de vraag naar ondersteuning in de vorm van opvang erg groot.
Omwille van die reden heeft het stadsbestuur er voor gekozen om tijdens de tweede week van de paasvakantie het stedelijk opvanginitiatief voor schoolgaande kinderen IBO ‘De Bengeltjes’ uit te breiden en te organiseren op een derde locatie.

Tijdens de vakantieperiode kunnen kinderen doorgaans bij ‘De Bengeltjes’ terecht in de locaties Koersel (Laakstraat 18) of Stal (Rolweg 11).
Om tegemoet te komen aan de uitzonderlijk hoge vraag werd beslist om Beringen-Mijn (Beverlosesteenweg 455) van maandag 15 april tot en met vrijdag 19 april, telkens van 7.30 tot 18.00 uur, bijkomend te openen.
Hiervoor zullen tijdelijk drie extra personeelskrachten aangetrokken worden.

Naast de 1.415 opvangplaatsen die reeds werden voorzien, kunnen we dankzij deze maatregel het komende schoolverlof 200 extra kinderen opvangen en werken we de wachtlijst nagenoeg volledig weg.

Wens je meer informatie of wil je graag je kind inschrijven, dan kan dat via i-school, per mail via bko@beringen.be of telefonisch op het nummer 011 43 02 80.

“Ieder kind heeft recht om 100% kind te zijn en om volop te genieten van zijn of haar vakantie, binnen het veilige en pedagogisch verantwoorde kader van onze kinderopvang. Zowel kind, als ouder(s) hebben recht op een zorgeloze vakantieperiode.”, besluit schepen Hilal Yalçin.

Uitgelicht