De 'Engie Parkies' komen op 4 juli voor het eerst naar Beringen

De 'Engie Parkies' komen op 4 juli voor het eerst naar Beringen

Maasmechelen, Genk én nieuwkomer Beringen, dat zijn de drie Limburgse locaties waar je deze zomer kan genieten van de ‘Engie Parkies’. Het grootste, kleinste gratis familiefestival, vorig jaar goed voor 250.000 bezoekers, is klaar voor de 29ste editie die zich in juli en augustus gedurende 7 weken afspeelt op 15 Vlaamse toplocaties, goed voor 108 concerten. Tijdens de openingsweek komen ‘De Parkies’ op donderdag 4 juli voor de eerste keer naar het Park van Beverlo in Beringen. Aansluitend volgen er nog 6 concerten op de locatie.

“Ons festival verrast de inwoners in hun eigen stad of gemeente met een gratis muzikaal aanbod. We brengen hen tijdens de zomermaanden samen om met familie, buren, vrienden en kennissen op de mooiste groene plekken in hun leefomgeving te genieten van een bijzondere avond. Zoals elk jaar pakken we uit met een ijzersterke line-up, met ronkende namen die een breed publiek aanspreken. Paul Michiels, Guy Swinnen Band, Cookies And Cream, Raymond van het Groenewoud, Frimout, The Soulbrothers en Gene Thomas waren voorbije jaren van de partij, en dat is ook het niveau van artiesten dat we voor de komende editie aanhouden. Sterker nog: we hebben het artistieke budget opgetrokken, waardoor we dit jaar uitpakken met een nog straffere affiche van gevestigde waarden en Parkies-debutanten die al bewezen hebben dat ze het kunnen”, zegt Steve Vanhaeren namens Engie Parkies-organisator VZW Divers.

Stad Beringen vindt het belangrijk dat alle kernen in Beringen bruisen, vandaar de keuze voor Beverlo. Samen kijken we uit naar 4 juli en de eerste van zeven Parkies-doortocht in het Park van Beverlo. Werner Janssen, schepen van evenementen: “Ook in de zomermaanden pakken we uit met een divers en gevarieerd ‘belevingsaanbod’ en in dat kader zijn ‘De Parkies’ een perfecte aanvulling en verbreding. Een gratis familiefestival, nationaal ondersteund en waar er in een groene omgeving door de organisatoren rekening wordt gehouden met alle ecologische aspecten. Het begin van een nieuwe traditie.”

Steve Vanhaeren: “Beringen biedt ons een prachtige locatie aan en daarom streven we ook naar een maximale afvalbeperking. We werken met zoveel mogelijk duurzame materialen en op alle mogelijke manieren blijven we onze festivalgangers motiveren om hun afval netjes op te ruimen. Wij zorgen voor alles: de artiesten, een opvallend podium, een beperkt aantal tafels en stoelen, het beste licht en geluid, en uiteraard eten en drinken. De toegang is gratis en wat ons betreft tekenen we graag voor een herhaling van het scenario van vorig jaar. Dat wil zeggen, veel zon en mooie temperaturen, dan kunnen de paraplu’s thuisblijven.” 

Op www.parkies.net vind je meer info over de ‘Engie Parkies’. In het Park van Beverlo kan je vanaf donderdag 4 juli zeven keer terecht voor de gratis concerten.

 

Uitgelicht