Tweede hittegolf van 2019 op komst

Tweede hittegolf van 2019 op komst

Op gezonde manier genieten van het warme weer is de boodschap de komende dagen.
Begin volgende week wordt het opnieuw bloedheet met temperaturen die vanaf maandag de dertig graden overschrijden.
Als dit weer enkele dagen aanhoudt, duiken er gezondheidsrisico’s op.

“Warm weer is leuk, zeker in combinatie met waterplezier of een leuk terrasje. Helaas brengt het ook meerdere gezondheidsrisico's met zich mee. Talloze tips zijn nagenoeg bij iedereen gekend, toch willen we ze nogmaals onder de aandacht brengen en het belang ervan aanstippen,” laat schepen Hilal Yalçin weten. Zo is het belangrijk om tijdens een hittegolf uit de zon te blijven en lichamelijke inspanningen te mijden. Op de warmste momenten blijf je best gewoon binnen omwille van de hoge ozonpieken. Voldoende water drinken en het eten van lichte maaltijden is tevens aangewezen. Sportactiviteiten doe je bij voorkeur ’s ochtends vroeg of ’s avonds laat, maar beter nog is eens een beurt over te slaan. Buiten kleed je je licht en luchtig, draag je bij voorkeur een zonnebril en een hoofddeksel en gebruik je zonnecrème.

Op www.warmedagen.be vind je tal van tips om je te beschermen tegen extreme warmte. Zeker interessant om eens te bezoeken, zowel voor zorginstanties, jeugdverenigingen, organisatoren van evenementen,  …
Je kan er heel wat materialen en ondersteuning terugvinden om je voor te bereiden op warme dagen en je achterban te beschermen.

“De conclusie is duidelijk,” stelt schepen Hilal Yalçin. “Vertoeven in extreme temperaturen is voor niemand gezond. De risico’s zijn het grootst voor kleine kinderen, ouderen, mensen met overgewicht, chronisch zieken en zij die zware inspanningen leveren buiten. Indien je echter rekening houdt met bovenstaande tips, kan je natuurlijk zeker genieten van het mooie weer.”

Uitgelicht