Prijsuitreiking Wedstrijd Zomerfestivals

Prijsuitreiking Wedstrijd Zomerfestivals

Vrijdag 28 juni vond de prijsuitreiking van de bibliotheekwedstrijd ‘Zomerfestivals’ plaats.

50 jaar na het eerste rockfestival in België en het legendarische Woodstock festival in Amerika, zijn openluchtconcerten populairder dan ooit. Bijna elk kerkdorp in Vlaanderen heeft wel een festivalletje te bieden tijdens de zomermaanden.

“Wij zijn dan ook heel fier dat we als bibliotheek al enkele jaren een aantal van onze bezoekers gratis kunnen laten genieten van de unieke sfeer van live muziek in openlucht. Het is de bedoeling van de bib om mensen te laten kennismaken met de uitgebreide muziekcollectie, en ook om nieuwe muziekstijlen te ontdekken en te waarderen,” aldus schepen van de bibliotheek Jessie De Weyer.

Dit jaar werden meer dan 60 tickets gesponsord door de organisatoren van de Antilliaanse Feesten, Blues Peer, Cactusfestival, Folkfestival Ham, Jazz Middelheim, Lokerse Feesten, Paal op Stelten en OLT Rivierenhof. Uit 75 deelnemers zijn 30 winnaars getrokken. De gratis tickets werden verdeeld onder de aanwezige winnaars. Zij konden voor en na de prijsuitreiking al meteen genieten van een streepje live-muziek in ware Woodstock-stijl: Stijn Bervoets en Ilham El Allaoui brachten onder meer nummers van Jimi Hendrix en Janis Joplin.

Uitgelicht