Cultuurraad Beringen zoekt nieuwe leden met een hart voor cultuur

Cultuurraad Beringen zoekt nieuwe leden met een hart voor cultuur

Aan het begin van een nieuwe legislatuur wordt ook de stedelijke cultuurraad van de stad Beringen opnieuw samengesteld. De cultuurraad adviseert het stadsbestuur op vlak van lokaal cultuurbeleid.

“De cultuurraad bestaat momenteel uit vier deelraden: Recreatie & Cultureel Erfgoed, Artistiek, Gemeenschapsvorming en Mens & Samenleving. De cultuurraad fungeert als spreekbuis voor het culturele veld naar het beleid. Op deze manier krijgen burgers inspraak in het cultuurbeleid en kunnen noden, uitdagingen en blinde vlekken gedetecteerd worden. Ook wordt de dialoog tussen cultuurverenigingen en culturele actoren onderling gestimuleerd,” zegt schepen van cultuur An Moons.

Naast het adviserend werk organiseert de cultuurraad jaarlijks een cultuurreis en tweejaarlijks de Prijs Beeldende Kunsten. Daarnaast probeert deze raad ook mee te werken aan andere, tijdelijke activiteiten. Heb je een hart voor cultuur? Wil je in naam van je vereniging of als cultuurdeskundige graag je stem laten horen inzake het lokaal cultuurbeleid? Heb je frisse ideeën op het vlak van cultuur? Dan ben je een geknipte kandidaat voor de cultuurraad!

Meer info en het aanvraagformulier kan verkregen worden bij de stedelijke cultuurraad Beringen, Kioskplein 25, T 011 45 03 18 of via stedelijke.cultuurraad@beringen.be.
Reageren kan t.e.m. vrijdag 1 maart 2019.

Uitgelicht