Bouw nieuw skatepark

Bouw nieuw skatepark

Het schepencollege heeft het ontwerp goedgekeurd voor een nieuw skatepark in Beringen. Dit park komt te liggen op Bogaersveld, naast de sporthal en de scholencampus.

Het skatepark zal ongeveer 1.000 m² groot zijn en is hiermee vergelijkbaar met regionale skateparken in Hasselt en Lommel.

Vooraf aan de aanbesteding heeft de dienst jeugd en sport met een aantal fervente skaters uit Beringen samengezeten en ook jeugdhuis Club 9 heeft via skaters uit hun achterban mee nagedacht over de elementen die zeker aanwezig moeten zijn in het ontwerp. Uit deze behoeftebevraging kwamen een aantal duidelijke verwachtingen naar boven. Zo dient het skatepark een half open bowl  te omvatten van minimum 1,5 meter hoog, een aantal stairs (treden) met rails, een wall van 2 meter hoog en 1,5 meter breed en een aantal quarters of banks dienen in het geheel verwerkt. Deze elementen, en nog een heel aantal andere uitdagingen, zijn in het ontwerp verwerkt.

Een skatepark waar zowel beginnende als ervaren skaters, steppers en BMX’ers hun gading vinden is steeds het uitgangspunt geweest.

Het project wordt gerealiseerd via een formule van design & build. Deze opdracht werd toegewezen aan Groep Verbruggen uit Mol. Deze firma werkt samen met een aantal gespecialiseerde ontwerpers en bouwers van skateparken.

Samen met het skatepark wordt voorzien in groenaanleg, de bouw van een fietsenstalling en  een rust- en chillzone. Deze komt verhoogd te liggen, een plek met een mooi uitzicht over het skatepark. De totale kostprijs van dit project bedraagt ca. 325.000 euro.

In de komende weken wordt voor het project een omgevingsvergunning aangevraagd.  Na verkrijgen van de vergunning kunnen de bouwwerken in mei, juni starten. Opening van het park is gepland kort na de zomer.

Uitgelicht