Oproep project ‘30 jaar mijnsluiting’.

Oproep project ‘30 jaar mijnsluiting’.

30 jaar geleden, op 28 oktober 1989, sloot de steenkoolmijn van Beringen haar deuren.
Een historisch feit dat de cultuurdienst en CC Beringen willen herdenken met een cultureel evenement in september/oktober 2019.

Voor dit evenement doen we een oproep naar individuen en verenigingen uit het Beringse cultuurveld die aan dit project willen meewerken. Kunstenaars, erfgoedverenigingen, dichters, kunstkringen, harmonies, zangkoren, socio-culturele verenigingen, etc. Iedereen die met mijnerfgoed bezig is, dit levendig wil houden en wil vertalen in een project rond ’30 jaar mijnsluiting’ is meer dan welkom. Ook vrijwilligers die willen meewerken aan het evenement in september/oktober mogen zich melden.

“Met dit evenement rond ’30 jaar mijnsluiting’ willen we een ode brengen aan de vele, hardwerkende mijnwerkers, aan het vakmanschap in de mijn. We hopen dat het gevoel van verbondenheid en kameraadschap van destijds ook in dit project tot uiting zal komen. We roepen lokale actoren uit de brede culturele sector dan ook op tot samenwerking en vereniging, om zo een uniek project rond mijnerfgoed op te zetten en onze mijngeschiedenis weer tot leven te brengen”, aldus An Moons, schepen van erfgoed.

Heb je een idee om 30 jaar mijnsluiting te herdenken, en zin om mee te werken aan dit project?
Of wil je als vrijwilliger een onmisbare bijdrage aan het evenement leveren?
Laat je dan horen via cultuur@beringen.be. Reageren kan tot en met vrijdag 26 april.

Uitgelicht