Film ‘Klem’ met nabespreking door regisseur en auteur Ish Ait Hamou

Film ‘Klem’ met nabespreking door regisseur en auteur Ish Ait Hamou

Op woensdagavond 3 april, verwelkomden stad Beringen en gemeente Ham Ish Ait Hamou in The Roxy Theatre.
Zijn kortfilm ‘Klem’ werd vertoond, waarna het publiek de kans kreeg om in dialoog te gaan met Ish over de film.
Schepen Hilal Yalcin zegt: “Ish zijn verhaal inspireert en versterkt mensen. Soms vergeten we hoe belangrijk dialoog is in de samenleving. Avonden zoals deze zijn zeer waardevol voor mensen met welke achtergrond dan ook. Het geeft hoop en leidt tot empowerment. Leven in een superdiverse maatschappij vraagt om ontmoeting”.

Het scenario van Klem is gebaseerd op Ish Ait Hamou zijn derde boek ‘Als je iemand verliest die je niet kan verliezen’.
De film toont de toevallige ontmoeting in de trein tussen Els, een voormalige chirurg en de Palestijnse vluchteling Sulayman. Een ontmoeting met een grote impact.

Onder de aanwezigen deze avond waren een aantal buddy’s met hun gezinnen vanuit de sociale dienst. Buddy’s begeleiden vluchtelingen in de eerste stappen in onze samenleving: netwerk uitbreiden, Nederlands oefenen, etc.
Ook zij beleefden een zeer waardevolle avond. Eén persoon met een achtergrond als vluchteling, nam het woord en ontroerde het publiek in een oogopslag.

Wil je graag unieke filmparels zoals ‘Klem’ bekijken? Dat kan op MOOOV Filmfestival van 25 april tot 6 mei in The Roxy Theatre. Ish zijn keuze voor het festival is de film ‘Capharnaüm’.
Een confronterende film, met als thema kinderverwaarlozing. “Een kind dat zijn ouders aanklaagt omdat ze hem ter wereld hebben gebracht. Hoe sterk kan een film beginnen.” zegt Ish Ait Hamou.

De volledige programmatie van het festival vind je via: https://festival.mooov.be/Beringen/ of www.theroxytheatre.be/

Uitgelicht