Workshopavond 'Toekomst van het Mijnstadion en zijn omgeving'

Workshopavond 'Toekomst van het Mijnstadion en zijn omgeving'

Het Mijnstadion omvormen tot een open sportcomplex en functionele site voor alle inwoners van Beringen. Die ambitie wil stad Beringen waarmaken in kader van het Masterplan Beringen-Mijn.

Daarom bekijkt de stad op dinsdag 3 december samen met de sportclubs, verenigingen en buurtbewoners hoe ze de binnen- en buitenruimten gebruiken en wat de mogelijkheden zijn voor de omgeving van de Mijnkathedraal tot aan de basisschool Het Mozaïek.

“We willen de sportbeleving van vroeger terugbrengen op deze plek. Daarvoor hebben we dit participatietraject opgestart. Zo komen we tot een gedragen project van en voor de burgers,” vertelt schepen van sport Tijs Lemmens.

“Hierbij bestaat onder andere de keuze om vervallen gebouwen af te breken, erfgoed op te knappen, nieuwe lokalen bij te bouwen en de omgeving te heraanleggen,” vult schepen van patrimonium Patrick Witters aan.

Woon je in de buurt en heb je een sterke band met het Mijnstadion? Dan ben je zeker welkom op dinsdag 3 december van 18.30 tot 21.00 uur in de vipkantine van het Mijnstadion.

Stad Beringen organiseert deze avond in samenwerking met studiebureau Endeavour en Stramien.

Uitgelicht