Fotowedstrijd om voorlezen te promoten

Fotowedstrijd om voorlezen te promoten

 

Fotowedstrijd om voorlezen te promoten

 

Op 16 november gaat de nationale voorleesweek van start. Het thema dit jaar is ‘voorleesrituelen’. De bib van Beringen doet ook mee met een heuse fotowedstrijd. Schepen van bibliotheek Jessie De Weyer vraagt hiermee aandacht voor dit “uiterst aangenaam gebruik  en tegelijk een  onontbeerlijk element in de ontwikkeling van een kind.”

 

Voorlezen, dat is leesplezier doorgeven aan jong en oud. Tijdens de Voorleesweek zet de bib graag het belang én het plezier van voorlezen in de kijker. De Voorleesweek staat in het teken van ‘voorleesrituelen’. Elke avond een verhaaltje na het tandenpoetsen, elke dag een leuk fragment voor de schoolbel luidt, elke ochtend een gedicht bij de groentenpap  in het kinderdagverblijf: wat is jullie voorleesritueel? “Van voorlezen een vaste gewoonte maken, daar draait het om!”

 

Gezocht: mooie voorleesrituelen via #bibberingen

“Lees je via Skype voor aan je kleinkinderen in het buitenland? Starten jullie elk voorleesmoment in de crèche met een voorleeslied? Leest je zoontje voor aan zijn zieke zus? Maak er een mooie foto van en tag deze foto via Instagram met de hashtag #bibberingen en maak kans op een prachtig prentenboek.” zegt schepen Jessie De Weyer, bevoegd voor de bib.  Je mag de foto ook mailen naar bibliotheek@beringen.be.

 

Digitaal voorlezen met Fundels prentenboeken

 

Wist je dat digitale prentenboeken een waardevolle aanvulling vormen op gewone prentenboeken? Je kan samen met je zoon of dochter lezen maar ook luisteren, zien en interactief aan de slag gaan met de bewegende beelden. Vraag ernaar in de bib! De digitale prentenboeken van de bib kan je lezen op je PC, tablet of smartphone en zijn bestemd voor kinderen tussen drie en zeven jaar. Vraag naar deze Fundels in de bib en leer hoe je de app downloadt, digitale poppenkast speelt en oefeningen maakt.

 

Voorlezen en knutselen in de bib

 

Er wordt voorgelezen in de bib! Kom jij ook? Op woensdag 20 november om 15.00 uur voor kinderen van 3 tot 6 jaar. De toegang is gratis.

 

Jessie De Weyer

schepen van jeugd en burgerparticipatie

 

 

Uitgelicht