Stad Beringen werkt samen met vzw de Terrilling aan een Brede School

Stad Beringen werkt samen met vzw de Terrilling aan een Brede School

Een brede school is een samenwerking tussen één of meerdere scholen en partners.
Daarbij zorgen ze via activiteiten dat kinderen hun leer- en leefomgeving in de vrije tijd én op school kunnen verbreden.
De activiteiten vinden plaats op verschillende locaties in de buurt. 
Zo leren kinderen niet alleen nieuwe talenten ontdekken of zich breder ontwikkelen, maar krijgen ze de kans om alle kinderen uit hun buurt beter te leren kennen.
Het aanbod is afgestemd op wat de kinderen interesseert: dansen, clownerie, leren muziek maken, schaken, …

Brede school de Terrilling biedt reeds sinds 2016 leuke activiteiten voor kinderen tot 12 jaar  aan in Beringen-Mijn.
De initiatiefnemers zijn een groep enthousiaste vrijwilligers, samen met de basisscholen ‘T Ateljeeke, Het Mozaïek en de Horizon, Samenlevingsopbouw RIMO Limburg en de dienst samenleven van stad Beringen.             

Stad Beringen sluit nu een samenwerkingsovereenkomst af met Rimo vzw voor het bestendigen van de brede school in Beringen-Mijn én voor een stadsbrede uitrol van het concept.
In eerste instantie voor het schooljaar 2019-2020. Daarna kan het project mogelijk worden ingebed in het meerjarenplan van de stad Beringen.

Schepen van welzijn, zorg en samenleven Hilal Yalcin: “De Brede school biedt een meerwaarde op verschillende gebieden; kinderen krijgen de kans om hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen, maar ook hun sociaal netwerk wordt erdoor vergroot. Via de activiteiten wordt hun zelfvertrouwen versterkt en oefenen ze Nederlands, met andere woorden; ze krijgen de kans om speels te leren.”

Meer informatie vind je via www.deterrilling.be of op de facebookpagina van de Terrilling.

Uitgelicht