Bruegel in Beringen op 29 en 30 september

Bruegel in Beringen op 29 en 30 september

Wapperende vlagjes, gedoofde straatlampen, sfeerlampjes in de lucht, een vuurkorfje hier en daar, gezellige authentieke luifels en een heuse eet- en biermarkt … Dit zijn opnieuw de sfeerelementen voor het gratis evenement Bruegel in Beringen.


We starten dit gezellig weekend op zaterdag 29 september met een historisch optreden van de Middeleeuwse muziekgroep ‘Slag ende Stoot’. Net als vorige jaren staat vuur centraal op zaterdag. Doorheen de hele avond kan u genieten van verschillende spetterende vuurshows. Paljasso toont ons hun show ‘Schoverik’, de Zotten verrassen u met een vuurdraak en ook Stageheat staat klaar voor u met een vuurgevecht. De kunst van het vuurspuwen zal zeker niet ontbreken in deze shows!

“Deelnemen aan de verschillende kinderworkshops kan tussen 18.00 uur en 22.30 uur. Daar kan je onder andere een muziekinstrumentje knutselen, een lekker Bruegelbroodje bakken of meedoen aan een leuke en leerrijke fotozoektocht. Een volledig ingevulde zoektocht levert ook een kleine beloning op voor de kinderen.” zegt schepen Dave Schops. “Botswing kan je om zowel 20.45 uur als om 22.45 uur terugvinden op het podium om de avond met veel folklore af te sluiten. “

En verder staat er een overheerlijk ‘speenvarken aan ’t spit’ voor u klaar. Hiervan kan u genieten samen met onze biermarkt en andere lekkernijen.

Zondag 30 september staat er van 13.00 uur tot 20.00 uur een middeleeuwse gezinsdag op het programma.  Er is een groot aanbod aan middeleeuwse workshops: pastelkunstwerkjes maken, kleipotjes maken en weven. Verschillende ambachtenaren laten hun kennis en kunst graag zien. Zo is er bijvoorbeeld de Middeleeuwsche Keucken, een papiermaecker, een weefster, bierbrouwer, een huifkartocht, een verhalenvertelster, een goochelaar  en dansgroep PASSI organiseert enkele dansoptredens, waar u mag meedansen.

“Op de bier- en eetmarkt is het weer gezellig vertoeven.” zegt schepen Gilbert Lambrechts. “De toekomstige ridders kunnen uitgebreid trainen om hun ridderdiploma te behalen. Zo moeten ze o.a. zwaardvechten, speerwerpen en evenwichtstrainingen uitoefenen.  Tenslotte is er ook een echte middeleeuwse photobooth, waar u middeleeuwse kleren kan proberen.  Het kan dus niet  anders dan een sfeervolle zondag worden.”

De kermis zal dit weekend mee Beringen Centrum opvrolijken.

Meer info vind je op www.toerismeberingen.be/natuur-en-recreatie-met-de-kids/bruegel-in-beringen/ of www.beringen.be/jeugd  of op onze facebookpagina: https://www.facebook.com/bruegelinberingen/

Tot op Bruegel in Beringen!

Uitgelicht