Duwolim lening - lenen om energie te besparen

Duwolim lening - lenen om energie te besparen

Je kan de Duwolim lening (Vlaamse energielening) aanvragen voor energiebesparende maatregelen zoals  nieuwe ramen, dakisolatie, muurisolatie, zonnepanelen,…

Nog tot eind 2018 kan je deze Duwolim lening afsluiten. Administratief kan je tot begin oktober een aanvraag doen bij Stebo.

Je kan een maximumbedrag van 15 000 euro voor een maximumlooptijd van 8 jaar lenen. De rente is 2%. Ben je inwoner van Beringen, dan kan je nu nog lenen aan 0%. Dit is afhankelijk van je inkomen. Voor de voorwaarden, kan je bij het woonloket terecht.

Voor doelgroepers en eigenaars die aan het Sociaal Verhuurkantoor verhuren is de rente 0% en de looptijd 10 jaar.

“Behalve doelgroepers kunnen mensen in 2019 geen aanspraak meer maken op de Duwolim lening. Daarom doet het woonloket een extra inspanning om mensen te ondersteunen de lening met 0% rente te krijgen,” legt Anne Wouters-Cuypers, schepen van huisvesting uit.

Wil je nog gebruik maken van de Duwolim lening, wacht dan niet. Contacteer Stebo telefonisch op T 089 77 81 29 of stuur een mail naar duwolim@stebo.be. Voor de rentesubsidie, maak je best een afspraak met het woonloket! Breng je belastingbrief inkomsten 2016 mee. Het woonloket kijkt na of je recht hebt op de rentesubsidie en maakt de papieren voor de subsidie klaar.

Om alles vlot te laten verlopen maak een afspraak op T 011 43 03 08 of wonen@beringen.be.

Uitgelicht