30 jaar De Bengeltjes

Deze maand bestaat de buitenschoolse kinderopvang De Bengeltjes 30 jaar!
30 jaar waarin er geknutseld, voorgelezen, gezongen, koekjes gegeten, sapjes gedronken, tranen gedroogd en natuurlijk ook veel gelachen is. 

Gingen je kinderen naar de Bengeltjes of ben je zelf een Bengel geweest en heb je leuke herinneringen aan de Bengeltjes? Deel ze dan met ons. Verhalen en foto’s mag je mailen naar communicatie@beringen.be.  

Tijdens het slotfeest staat er een wensboom voor de huidige en toekomstige Bengels. 

Heb jij een boodschap voor hen, een wens of een droom? Bezorg ze ons en wij zorgen dat alle wensen in de wensboom hangen. 

Wie zijn De Bengeltjes?

Buitenschoolse kinderopvang De Bengeltjes, een stedelijk opvanginitiatief, is er voor schoolgaande kinderen tussen 2,5 en 12 jaar. De Bengeltjes zitten op vier verschillende locaties: Beverlo, Beringen-Mijn, Koersel en Stal. 

Doorheen het jaar werken de begeleidsters vaak met thema’s waarin er activiteiten georganiseerd worden. 

Ook in de zomer kan je er terecht voor opvang. De kinderen mogen telkens een vakantie vol activiteiten en veel plezier verwachten. 

Locaties

Beverlo 
Dit is een flexibele opvang, waarbij we vele ouders uit de nood helpen met flexibele werkuren. De opvang is namelijk open van 5.30 tot 22.30 uur. We leggen de kinderen die nog eventjes willen slapen in bed bij aankomst in de ochtend en maken ze vervolgens klaar voor school. ’S Avonds maken we huiswerk, eten we samen, doen we nog een leuke activiteit voor we ze naar bed brengen.    

Stal 
Een van onze originele opvanglocaties. Hier zien we dagelijks de meeste kinderen, 67 in totaal. In de zomer zijn dit er zelfs 85!  

Beringen-Mijn

In 2020 verhuisde BKO Beringen-Mijn naar een nieuwe locatie. Een deel van de oude mijngebouwen werd omgetoverd tot speelparadijs. BKO Beringen-Mijn is onze meest unieke locatie, hier is plaats voor 35 kinderen per dag. 

Koersel 
Deze plek ruilen we heel binnenkort in voor een spiksplinternieuw exemplaar. Momenteel spelen hier dagelijks zo een vijftigtal kinderen maar in de toekomst verwachten we er 100! 

Nieuwe buitenschoolse kinderopvang met sociale woningen in Koersel

Als locatie voor de nieuwe kinderopvang koos de stad voor het Academiepark. Deze locatie is voornamelijk gericht op kinderen en jongeren. Denk hierbij ook aan de Academie voor Muziek Woord en Dans en de nieuwe polyvalente feest- en theaterzaal COR.Zo zal de nieuwe BKO niet alleen een grote binnenspeelzaal bevatten, maar ook heel wat andere ruimtes, zoals een huiswerkruimte, een aparte ruimte voor tieners en zelfs een keuken waarin ze samen kunnen koken. Verder zal de buitenspeelruimte van de BKO ook deels toegankelijk gemaakt worden voor kinderen uit de buurt. 

De nieuwe kinderopvang zal plaats bieden aan 100 kinderen, wat een verdubbeling is ten opzichte van de huidige capaciteit.  

De opening van de nieuwe buitenschoolse kinderopvang is voorzien in de zomer van 2023. 

Tijdslijn

·       1992: 5 oktober start van De Bengeltjes met een opvang in Koersel en Stal. Even later kwamen hier de locaties in  Beverlo en Beringen-Mijn bij. 

·       2002: 10 jaar De Bengeltjes

·       2008: 25 begeleiders

·       2012: 29 begeleiders 

·       2016: in september werd de opvanglocatie van Beringen-Mijn in basisschool ’t Mozaïek geopend. 

·       2017: 25 jaar Bengeltjes 

·       2020: nieuwe locatie voor BKO Beringen-Mijn in de oude mijngebouwen.  

·       2021: 31 begeleiders 

·       2022: 30 jaar Bengeltjes: slotfeest op 14 oktober 

·       Zomer 2023: nieuwe opvanglocatie voor BKO Koersel  

·       2023: 35 begeleidsters. Voor onze nieuwe opvanglocatie in Koersel zijn we op zoek naar extra begeleiders. Interesse? Hou dan zeker onze vacatures in de gaten op www.beringen.be/vacatures.